Türkiye - Gündem 01.09.2018 10:00

Bölgenin İlk Organik Ürün Hasat Şenliği

Ülkemizin önemli ekolojik vadilerinden birisi olan Çoruh Vadisinde yetiştirilen organik ve yerel ürünlerin tanıtımını yapmak ve vadinin doğal, kültürel ve turistik değerlerini öne çıkarmak amacıyla yapılacak olan "Bayburt Aşağı Çoruh Vadisi 1. Organik Hasat Şenliği" bugün gerçekleştirilecek.
Bölgenin İlk Organik Ürün Hasat Şenliği

Bayburt Valiliğince “bu adımı birlikte atalım” sloganı ile başlatılan ve 18 köyü kapsayan “Bayburt Aşağı Çoruh Vadisi 1. Organik Hasat Şenliği” bu yıl Aslandede köyünde yapılacak.

Bölge için bir ilk olma özelliği taşıyan hasat şenliği her yıl başka bir köyde düzenlenerek, Çoruh Vadisinde yetişen organik ve yerel ürünlerin yanı sıra, vadinin zengin doğal ve kültürel tüm özelliklerinin öne çıkarılarak tanıtılması amaçlanıyor.

Orsor Balı, Kan domatesi, İspir fasulyesi, gibi zengin değerli ürünlerin yetiştirildiği Çoruh Vadisi aynı zamanda eşsiz doğası ile doğa sporları için önemli bir potansiyel barındırıyor.  Uluslararası bir marka olan Baksı Müzesin bulunduğu Çoruh Vadisi ziyaretçi sayısını her geçen yıl arttırıyor.

Yerel ürün yarışmaları, doğa sporu yarışmaları ve kültürel etikliklerin yapılacağı “Bayburt Aşağı Çoruh Vadisi 1. Organik Hasat Şenliği” bugün saat 10: 15’te Aslandede köyünde başlayacak. Yöre halkı ve il dışından birçok ziyaretçinin katılması beklenilen şenlik için Bayburt Belediyesi önünden ücretsiz otobüs kaldırılacak. Aynı zamanda yerel ve organik ürün satışının yapılacağı şenliğin program aşağıdaki şekildedir.

10:15   Rafting Ve Bisiklet Yarışı Startının Verilmesi (Karşıgeçit Köyü)
10:45   Şenlik Alanına Yürüyüş Ve Şenlik Açılışı (Aslandede Köyü)
11:00   Stantların Gezilmesi
11:15   Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı
11:30   Protokol Konuşmaları
11:45   Şenlik Flaması Teslimi
12:00   Folklor Gösterisi- Mehteran Gösterisi
12:15   Çuval Ve Yumurta Taşıma Yarışması
12.30   Yarışma Finalleri Ve Ödüllerin Verilmesi
En İyi Bal Yarışması
En İyi Karpuz Yarışması
En İyi Domates Yarışması
En Güzel Fasulye Yemeği Yarışması
Köy Ekmeği Ve Kete Yarışması
Balık Tutma Yarışı
Rafting Yarışı
Bisiklet Yarışı
Yemek İkramı
Baksı Müzesi Ziyareti