Güncel - Yaşam 13.02.2018 15:21

Boyu 2,5 Metre,kilosu 100

Marmara Denizi'nde balıkçılar tarafından, iki buçuk metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığında tutulan kılıç balığı, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde balıkçı tezgahında sergileniyor.
Boyu 2,5 Metre,kilosu 100

Balık, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Balıkçı esnafı olan Sami Küçük, “Bu kılıç balığımız 100 kilo civarında, Marmara Denizi'nde yakalandı. Kilosunu 70 TL’den satışa sunuyoruz. Çok kaliteli bir balık. Beyaz etten sonra bu baya iyi bir balıktır. Şişi olur, buğulaması, tavası olur. Çok kalitelidir yani, Lüleburgaz’a ilk defa ben getiriyorum bu balığı, tabi milletin çok ilgisini çekiyor. Belgesellerde seyrediyor insanlar bu balıkları işte gazetelerde, biz canlısını getiriyoruz” dedi.
Balığı ilk defa gördüğünü ifade eden Hasan Koçarslan ise, “Lüleburgaz’da ilk defa görüyoruz. Genelde biz bunları televizyonlarda görüyorduk, ilk defa dokunma şansımız oldu yani. Hastalık yönünden çok iyi geldiğini söylüyorlar. Kansere iyi geldiğini söylüyorlar. Bakalım biz de tadına bakacağız deneyeceğiz. Belki devamı gelir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kilosu 70 TL’den satılan kılıç balığı en çok kuş başı olarak tercih ediliyor.