Vakıf Katılım web
Dünya 17.06.2016 20:02

Brexit'ten en büyük zararı İngiltere görür

İtalya Başbakanı Renzi İngiltere’nin AB'den ayrılması halinde kısa vadede tüm Avrupa etkileneceğini belirterek "Ancak orta vadede en büyük zararı İngiltere görür." dedi. YENİBİRLİK - İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Uluslararası Ekonomi…
Brexit'ten en büyük zararı İngiltere görür

İtalya Başbakanı Renzi İngiltere’nin AB'den ayrılması halinde kısa vadede tüm Avrupa etkileneceğini belirterek "Ancak orta vadede en büyük zararı İngiltere görür." dedi.

YENİBİRLİK - İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında “Küresel Yeni Ekonomik Gerçeklikten Faydalanmak” başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasının Avrupa'yı etkileyeceğini söyledi. "İngiltere'nin AB'den ayrılması kısa vadede tüm Avrupa'ye etkiler ancak orta vadede en büyük zararı İngiltere görür. Brexit kararı ile en büyük riski AB halkı değil, İngiliz halkı alıyor. Eğer İngiltere ayrılma kararı alırsa ileride bu ülkenin tekrar AB’ye dahil olması söz konusu olamaz."

"Minsk Anlaşması şartları yerine getirilirse yaptırımlar sonlanır"

Renzi, Rusya’ya yönelik yaptırım kararını ABD’nin yönlendirmesiyle değil, AB liderleri olarak aldıklarını belirterek, "Ukrayna krizine yönelik Minsk Anlaşması şartlarının yerine getirilmesi halinde AB de Rusya’ya yönelik yaptırımları sonlandıracaktır." dedi.