Kültür Sanat 21.03.2018 15:39

BÜ'nün 'Ormanlar Ve Ormancılığımız Sergisi'ne Yoğun İlgi

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından 'Ormancılık Haftası Etkinlikleri' kapsamında şehir merkezinde açılan sergi yoğun ilgi gördü.
BÜ'nün 'Ormanlar Ve Ormancılığımız Sergisi'ne Yoğun İlgi

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından ‘Ormancılık Haftası Etkinlikleri’ kapsamında ‘Ormanlar ve Ormancılığımız’ adlı fotoğraf sergisi açıldı. Bartın il merkezinde gerçekleştirilen sergide ziyaretçilere bilgi ve fotoğrafların yer aldığı posterlerle Dünyadaki ve Türkiye’deki ormanlar anlatıldı. Bartın’daki orman alanlarıyla ilgili bilgilerin de verildiği etkinlikte, ormancılığın önemine vurgu yapıldı.

Sergiyi ziyaret eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ormanlık alanların korunmasının önemine vurgu yaparak “Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz tarafından orman sevgisine ve doğanın korunmasına dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen sergiyi önemli buluyorum. Etkinliğimiz ziyaret edenler orman ve ormancılık üzerine birçok değerli bilgiler edinmektedir. Burada ziyaretçilere bizzat öğretim elemanlarımız tarafından fotoğraflar üzerinden iklim değişikliği, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve eko-turizm, biyolojik çeşitlilik gibi konularda bilgiler verilmektedir. Bu noktada emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.
Dünyadan ve Türkiye’den orman alanlarının yer aldığı sergide, 19 poster sunu üzerinden ziyaretçilere sunuldu. Posterlerde Küre Dağları Milli Parkı başta olmak üzere Bartın’daki orman kaynağı da resimlerle aktarıldı.