Magazin 16.02.2019 00:55

Burak Yeter "Hadi Be"ye Konuştu!!!

Başarılı sunucu Emre Saygı'nın hazırlayıp sunduğu interaktif talk show programı "Hadi Be"ye, ünlü DJ Burak Yeter konuk oldu.
Burak Yeter

"Hadi Be" programında Emre Saygı'nın sorularını yanıtlayan Burak Yeter, yeni projeleri başta olmak üzere hakkında bilinmeyenler ve merak edilen konulara dair samimi açıklamalarda bulundu.

Şu an İstanbul, Amsterdam,Los Angeles ve çok yakında Londra’da  da bir ofis hayata geçecek

Burak Yeter DJ’lik eğitimi verilen okullar açtıklarını söyledi: Müzik yapılan ve DJ’lik eğitimlerinin verildiği ofislerimiz okullarımız var. Şu an İstanbul, Amsterdam, Los Angeles ve çok yakında Londra’da da bir ofis hayata geçecek. Amacımız eğitim verirken öğrencilerle sanatçıları da bir araya getirmek. Akademiye başvuru yapmak isteyen arkadaşlarımız tüm sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirler.

DJ’lik hem eğlenceli hem de çok enteresan

Genç müzisyen DJ’lik yaparken başına gelen ilginç anılardan bahsetti: DJ’lik hem eğlenceli hem de çok enteresan olaylar gelebiliyor insanın başına. Özellikle Türkiye bu konu da muazzam. Bira isteyenden tut, telefon şarjını kabine takmak isteyenler, “sen DJ’sin neden mixlemiyorsun?” diye soranlar dahi oluyor.

Kazım Koyuncu ile sahneye çıkmak benim adıma müthiş bir iş olurdu

Burak Yeter Kazım Koyuncu ile aynı sahnede olmak istediğini söyledi ve açıklamalarda bulundu: Kazım Koyuncu ile sahneye çıkmak benim adıma müthiş bir iş olurdu. Müziği çok iyi tanıyan harika bir besteci. Ayrıca Kazım Koyuncu’nun harika bir kombinasyonu var, diğer sanatçılarla beraber her sanatçı bunu başaramaz, entegrasyonu inanılmaz . Barış Manço’da da vardı bu. Ekip çalışmasını çok iyi başaran bir sanatçıydı. Bu tür sanatçılara çok fazla rastlanmaz.

2000 senesinde “Nikah Masası”nı yapmışım

Yeter, her zaman başarılı parçalar yapmadığını söyledi: Dinlediğimde evet işte bu parça tutacak ve patlayacak dediğim parçalar bazen benim düşündüğüm gibi olmuyor. O zaman oturup, kulaklığımı takıp kendim dinliyorum. Bazen ben bunu neden yapmışım dediklerimde oluyor .Örneğin 200 senesinde ‘’ Nikah Masası’’nı yapmışım. Düşünüyorum neden yapmışım diye...

Nabza göre şerbet vermek gerekiyor  

Burak Yeter bir parçayı yaparken nelere dikkat ettiği hakkında açıklamalarda bulundu: Bir şarkıyı yaparken kendi beğenimden ziyade insanların ne kadar beğenip, eğlenip, dans edebileceğine dikkat etmek benim için önemlidir. Ben çalarken eğlenmek, eğlendirmek isterim. İyi bir gözlem gerekiyor o an. Nabza göre şerbet vermek gerekiyor. Ben ne kadar beğenirsem beğeneyim çalacağım şarkılarda ilk önce karşımdaki insanların mutluluğu önceliğim. Toplum için sanat dediğimiz de bu, önce onlar.

Sahneye çıkmadan son 5 dakika panik atak geçirdiğim bir dönem olmuştu

Başarılı DJ Yeter, bir dönem sahneye çıkarken panik atak geçirdiğini açıkladı: Sahneye çıkmadan son 5 dakika panik atak geçirdiğim bir dönem olmuştu heyecandan. 2 sene bu tehlike rahatsızlıkla mücadele ettim. Çok şükür atlattım ve panik atağı yendim.

La Casa de Papel dizisi için müzikle beraber bir klipte çekeceğiz

Burak Yeter ,Netflix’in popüler dizisi La Casa de Papel’in 3. Sezonu için müzik hazırladığını açıkladı: Çok başarılı bir dizi. Biz şarkıyı yaptıktan sonra İtalya'daki adamlar bizimle irtibata geçtiler. Biz dizi ile ilgili bir şarkı arıyorduk. Ancak daha önce bir dizi müziği vardı ama dizinin sahneleriyle çok fazla özdeşleşmiyordu. Dizi de atraksiyon, dram her şey var hareketli bir proje ve müziğinde, dizinin sinerjisine yakın olması gerekiyor. Bende diziye uygun ritmde bir müzik yaptım. 3. Sezonda bizim müziğimiz kullanılacak. Yakın zamanda Kolombiya’ya gideceğiz. Tüm dizi ekibiyle tanışacağız. Ayrıca dizi ve müzikle beraber bir klipte çekeceğiz.

İlk bu işe başladığından itibaren idolüm David Guetta

Burak Yeter idolünün David Guetta olduğunu açıkladı: İlk bu işe başladığından itibaren idolüm David Guetta bana çok büyük ilhamlar kazandırmıştır. Çok başarılı bir isim.

Dua Lipa kesinlikle çalışmak istediğim, sahne de bir arada olmak istediğim bir isim

Ünlü DJ Burak Yeter dünya yıldızı olarak Dua Lipa ile çalışmak istediğini söyledi: Dua Lipa kesinlikle çalışmak istediğim, sahne de bir arada olmak istediğim bir isim.