Spor 15.09.2018 16:19

Çak Bir Beşilk Liverpool

İngiltere Premier Lig'in 5. hafta açılış maçında Liverpool, deplasmanda Tottenham Hotspur'ü 2-1 yenerek 5'te 5 yaptı.
Çak Bir Beşilk Liverpool

Maça hızlı başlayan Liverpool, henüz 46 saniyede topu ağlara gönderdi. Sağ kanattan gelişen atakta Roberto Firmino, James Milner'ın ortasına yaptığı vuruşla Tottenham'ın kalecisi Vorm'u geçmeyi başardı. Fakat maçın hakemleri, pozisyonda Totthenham defansının önünde olan Sadio Mane'nin, her ne kadar topa dokunmasa da uzak açıdan bir temas tespit ettiğini düşünerek ofsayt kararı verdi ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Bu pozisyondan yaklaşık 1 dakika sonra Kırmızılar, Firmino ile bir kez daha gole yaklaştı. Ancak Spurs savunması, gole izin vermedi ve topu kornere gönderdi. 6. dakikada ise, Alexander-Arnold'un tehlikeli yerden kullandığı serbest vuruş, Vorm'un kucaklarında kaldı. Merseyside ekibi, 22. dakikada kendi yarı alanında paslaşan Tottenham'ın hatasını Mohamed Salah ile fırsata çeviremedi. Salah'ın yakın mesafeden çektiği şutun gol olmasına Vorm izin vermedi.

Tottenham, yavaş yavaş top kontrolünü sağlamaya başladı. Londra ekibi, 30. dakikaya girilirken, son 10 pozisyonda %67-%33 farkla topa daha fazla sahip olan takım olurken, Eric Dier ve Christian Eriksen ile Liverpool kalesine tehlikeli anlar yaşattı. Fakat gol, 39. dakikada Liverpool'dan geldi. Sol taraftan kullanılan kornerde, açılan ortanın ardından seken topta Georginio Wijnaldum, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Maçın başhakemi Michael Oliver, gol çizgisi teknolojisinden faydalanarak, Vorm'un topu kale çizgisini geçtikten sonra çeldiğini işaret etti ve golü verdi. Bu golle Liverpool, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Hızlı başlayan ikinci yarıda Liverpool, 49. dakikada Sadio Mane ve Tottenham da 50. dakikada Lucas ile çok önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Konuk ekip ikinci golünü ilginç bir şekilde attı. Sol kanattan gelişen atakta Sadio Mane'nin ortasına Jan Vertonghen'in müdahalesi sonrası top direkten döndü. Boşta kalan top Roberto Firmino'nun önünde kaldı ve Brezilyalı golcü, Kırmızılar'ın ikinci golünü kaydetti. Merseyside ekibi, 81. dakika içinde, sırasıyla Mohamed Salah ve Sadio Mane ile 3. gole çok yaklaştı ama Vorm engelini aşamadı. Tottenham, 90+3'te Lamela'nın golüyle farkı 1'e düşürdü Ancak kalan süre, Londra ekibi için yeterli olmadı ve Liverpool karşılaşmayı 2-1 kazandı.

TOTTENHAM HOTSPUR - LIVERPOOL

Stat: Wembley

Baş Hakem: Michael Oliver,

Yardımcı Hakemler: Stuart Burt, Simon Bennett,

Dördüncü Hakem: Kevin Friend

Tottenham Hotspur: Vorm, Trippier, Rose, Alderweireld, Vertonghen, Winks (Dk. 73 Son), Dier (Dk. 83 Wanyama), Dembele (Dk. 60 Lamela), Eriksen, Lucas Moura, Harry Kane

Teknik Direktör: Mauricio Pochettino

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Gomez, Robertson, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Miller, Naby Keita, Salah, Firmino (Dk. 74 Henderson), Mane (Dk. 83 Sturridge)

Teknik Direktör: Jürgen Klopp

Goller: Dk. 39 Wijnaldum, Dk. 54 Firmino, Dk. 90+3 Lamela