Spor 18.11.2018 23:20

Can Öncü Başarısını Tekrarlamayı Hedefliyor

Moto3 Dünya Şampiyonası'nın, İspanya'nın Valencia kentindeki Ricardo Tormo pistinde yapılan sezonun son yarışına, Red Bull MotoGP Rookies Kupası'nı kazandığı için özel davetle katılan milli motosikletçi Can Öncü, en genç pilot olarak yarışmasının yanı sıra birincilik başarısıyla da tarihe geçti.
Can Öncü Başarısını Tekrarlamayı Hedefliyor

Can, Ricardo Tormo pistinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "İnanılmazdı. Çok memnun ve mutluyum. En iyi takımdayım. Herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu başarıyı gelecek sezon da tekrarlamak istiyorum." dedi.

Kendini çok gergin ve bir o kadar da mutlu hissettiğini söyleyen Can, yarışı birinci bitirmesiyle ilgili "İyi bir çıkış yaptım. Sonrasında da iyi bir ritim yakaladım. İyi hislerim vardı. Marco Bezzecchi ve Tony Arbolino'nun düştüklerini görünce de iddialı olmaya karar verdim. İyi bir avantaj yakaladım. Son tur tam bir çılgınlıktı ama benim için mükemmel sonuçlandı." yorumunu yaptı.

26 Temmuz 2003 doğumlu (15 yıl ve 115 gün) Can Öncü, Scott Redding'in 15 yıl ve 170 günle elinde tuttuğu Moto3 tarihinde yarışan en genç pilot rekorunu kırdı. Redding, bu rekoru 2008'de Donington Park'taki 125 cc'lik Büyük Britanya yarışına katılarak elde etmişti.

Can ayrıca, 1991'deki Japonya yarışını kazanan Japon Noburu Ueda'dan bu yana, katıldığı ilk mücadelede birinci olan ilk pilot oldu.