Röportaj 13.12.2018 08:10 Güncelleme: 13.12.2018 16:01

Cansu Özbay: 'Bu Takımın Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum'

İkinci kez VakıfBank ile dünya şampiyonluğu yaşayan 22 yaşındaki pasör Cansu Özbay, bu takımın bir parçası olmaktan ve Giovanni Guidetti gibi bir antrenörle çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi.
Cansu Özbay: 'Bu Takımın Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum'

Mina ÖZERTAN

Türkiye ve dünya voleybolunun simgesi haline gelen VakıfBank Kadın voleybol takımı müzesini genişletmeye devam ediyor. 4 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 Top Teams Kupası Şampiyonluğu ve 1 Challenge Cup Şampiyonluğu bulunan Sarı-Siyahlılar, son olarak Çin’de düzenlenen Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda da 3.kez mutlu sona ulaştı.

Naz Aydemir Akyol’un hamileliği sebebiyle yer almadığı Vakıfbank’ta genç yaşında takımın en önemli görevlerinden birini üstlenen pasör Cansu Özbay Dünya Şampiyonluğunu ve lig yarışını YeniBirlik gazetesine değerlendirdi.

-Bu genç yaşında ikinci kez dünya şampiyonluğu yaşadın. Bununla ilgili neler söylemek istersin?

Çok mutluyum gerçekten.Ben geçen yıl da dünya Şampiyonluğu yaşamıştım.Üçüncü kez Dünya Şampiyonluğu yaşıyor Vakıfbank. Bende bu takımın bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Ayrıca Giovanni Guidetti gibi bir antrenörle çalışmak, böyle büyük ve önemli oyuncularla brlikte oynamak çok gurur ve mutluluk verici benim için.

-Pasörler voleybolda oyunu kuran kişi olarak tanımlanır. Sen Naz’dan sonra bu bayrağı devraldın bu genç yaşında. Genç yaşında böyle bir sorumluluk almak zor mu?

Tabiiki zor ve ağır bir sorumluluk ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum takım için.

-Smaçörlerini mi yoksa orta oyuncularını mı kullanmayı daha çok seversin maçın içerisinde?

Ben daha çok orta oyuncularla oynamayı severim.Ama tabiiki de sahada taktik neyi gerektirirse de onu yaparım.

-Kariyerinde bundan sonraki hedeflerin neler, Milli takımla bir olimpiyat şampiyonluğu olabilir mesela?

Milli takımla da ço büyük ve güzel hedeflerim var. Ama öncelikle VakıfBank’ta yıllarca oynamak ve elimden geldiğince da takımımı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.

- VakıfBank bu yıl da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösteriliyor. Ligdeki şampiyonluk yarışıyla ve özellikle Eczacıbaşı Vitra ile olan çekişme için neler düşünüyorsun?

Lig de çok zorlu olacak.Cumartesi günü Eczacıbaşı Vitra ile maçımız var. Zor bir maç olacak ama biz çalışıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sultanlar Ligi’nin Avrupa Ligi kadar zor olduğunu düşünüyorum.Çünkü bütün takmlar çok iyi transferler yaptı ve iyi kadrolar kurdular.

VAKIFBANK BASINLA BULUŞTU

VakıfBank voleybol takımı dün düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle biraraya geldi.VakıfBank antrenörü Giovanni Guidetti, VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ve Kulüp Başkanı Osman Demren VakıfBank Spor Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

Guidetti: Benim Görevim Sadece Rol Vermek

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan VakıfBank antrenörü Giovanni Guidetti ise bu sezon kazanacakları başarının sadece birini elde ettiklerini belirterek, " Önümüzdeki her maça odaklanarak hedeflerimize ilerlemek istiyoruz. Benim rolüm takımın parlamasını sağlamak. Bu bir takım oyunu, benim görevim sadece rol vermek ve oyuncularımla yardımcılarımın arkasında durmak" ifadelerini kullandı.

Özcan: Bu Dünyada İlk Başarıdır

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan da çok mutlu bir gün yaşadıklarını dile getirerek,” Bu, dünyada ilk başarıdır. Bu mutluluğu yaşattıkları için büyük VakıfBank ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum. Güçlü Türkiye'nin lider bankası olma vizyonumuzla ülkemizin dört bir köşesinde, 81 ilde, 946 şubemiz ve yurt dışı temsilciliklerimizle ülkemizin yanında güç olmaya devam ediyoruz. Bir banka olmasının çok ötesinde topluma karşı duyduğumuz sosyal sorumluluk bilinciyle önemli yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Osman Demren: Kalitede Israr Ediyoruz

VakıfBank Spor Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren VakıfBank'ın, bu organizasyonda kupayı dünyada üç kez alan kulüp özelliği taşıdığını vurgulayarak, “Kalitede ısrar ediyoruz. Bunu ısrarlı şekilde yönetiyoruz. Altyapımıza değer veriyoruz. 14 oyuncumuz var, bunların 10'ü yerli, yedisi direkt altyapıdan geldi. Diğer genç oyuncular da erken yaşta VakıfBank'a katıldı. Altyapıdaki her oyuncu bir gün A takımın parçası olma hedefiyle oynuyor. Altyapıda dünyanın en iyi ekipleriyle çalışıyoruz. Başka türlü başarıyı daim kılamazsınız" diye konuştu.