Spor 12.04.2021 16:33 Güncelleme: 12.04.2021 19:31

CAVENDİSH TUR'U SEVİYOR

Konya-Konya etabını 3 saat 17 dakika 26 saniyelik derecesiyle birinci bitiren Belçika'nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish, Türkiye'deki 8.zaferine de imza atmış oldu.
CAVENDİSH TUR'U SEVİYOR

MUSTAFA YAŞAR | KONYA

56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Turkish Airlines sponsorluğunda koşulan 144.9 kilometrelik Konya-Konya etabının ikinci ayağını Quıck Step takımından Mark Cavendish 3 saat 17 dakika 26 salise ile kazandı.Etabın ikinciliğini Alpecin takımından Jasper Phılıpsen, üçüncülüğü de Israel Up Natıon takımından Andre Greipel elde etti.

Turkuaz mayo Cavendish'te

En iyi sprinterin aldığı yeşil mayoyu ikinci günün sonunda Mark Cavendish giydi. Cavendish yarın genel klasman birincisi olarak turkuaz mayoyu taşıyacağı için yeşil mayo 3. etapta Rally takımından Hollandalı Arved De Kleijn'ın üzerinde olacak.İkinci etap sonunda en iyi tırmanışçının aldığı kırmızı mayoyu Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Ukraynalı Vitaly Buts, Türkiye güzelliklerini temsil eden beyaz mayoyu ise Astana takımından Artyom Zakharov üzerlerine giymeye hak kazandılar.

Nötral startta kaza

Yarış öncesi yapılan nötral turda kaza meydana geldi.Gerçek start öncesi gerçekleşen kazaya 4 sporcu karıştı. Sporcuların önemli bir problemi olmaması ve pelotona yetiştirilmesinin ardından gerçek start biraz gecikmeli olarak başladı.Öte yandan, son 25 kilometreye girilirken bir kaza daha meydana geldi. Bu kazaya Rally, Sapura ve Delko takımından sporcular dahil oldu.