Rize 14.06.2021 21:40

ÇAYKUR Geçen Yıl Birinci Sürgünde Aldığı Yaş Çay Miktarına 28 Günde Ulaştı

ÇAYKUR'un birinci sürgün yaş çay alımlarında pazar günü sonu itibariyle 243 bin tona ulaştığı öğrenildi. Birinci sürgün alımlarına devam eden ÇAYKUR, bugün gerçekleştireceği alımlarla geçen yıl birinci sürgünde alınan yaş çay miktarının üzerine çıkacak.
ÇAYKUR Geçen Yıl Birinci Sürgünde Aldığı Yaş Çay Miktarına 28 Günde Ulaştı

Necati TUZCU

2021 yılı yaş çay sezonunu 17 Mayıs’ta açan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’un geride kalan 28 günde üreticilerden 243 bin ton yaş çay alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı. Yaş çay alımlarını günlük 9 bin ton ile sürdüren ÇAYKUR, bugün yapacağı alımlarla 250 bin tonun üzerine çıkacak ve geçen yıl birinci sürgünde aldığı yaş çay miktarını geride bırakacak.Geçen yıl 35 gün süren birinci sürgün döneminde üreticilerden 245 bin ton yaş çay alımı gerçekleştiren ÇAYKUR, bu yıl ise günlük alım kapasitesinin üzerinde gerçekleştirdiği alımlarla 28 günde bu rakama ulaştı. 13 Haziran 2021 pazar akşamı itibariyle üreticilerden 243 bin ton yaş çay alımı gerçekleştiren ÇAYKUR, bugün yapacağı alımlarla geçen yılı geride bırakacak.

ÇAYKUR SON 25 YILDAKİ EN YÜKSEK BİRİNCİ SÜRGÜN ALIMINA DOĞRU İLERLİYOR

ÇAYKUR’un üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için uyguladığı alım politikası dolayısıyla birinci sürgün sonunda yaş çay alımının 300 bin tonun üzerine çıkabileceği değerlendirilirken bunun da son 25 yıldaki en yüksek birinci sürgün alım rakamı olacağı öğrenildi.

KONTENJANIN BUGÜN (PAZARTESİ) İTİBARİYLE BÜTÜN BÖLGELERDE 20 KG’YE ÇIKMASI BEKLENİYOR

ÇAYKUR’un günlük kapasitesinin bir hayli üzerinde yaş çay alımı yapması, fabrikaların da günlük çay işleme kapasitesinin üzerinde çay işlemek zorunda kalması nedeniyle 15 kg olarak uygulanan kontenjanın üreticilerden bir bölümünün çay hasadını tamamlaması sonucu kademeli olarak 16-17 ve 18 kg'ye yükseltilirken, günlük alımların 9 bin ton dolayında olması ve çay hasadını tamamlayanların artması üzerine bugün tüm bölgelerde kontenjanın 20 kg’ye yükseltilmesi bekleniyor.

ÇAYKUR, geçen yıl 19 Mayıs’ta açtığı birinci sürgünü 22 Haziran’da kapatırken üreticilerden 245 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirmişti.