Siyaset - Politika 15.10.2020 07:15 Güncelleme: 15.10.2020 07:51

CB. Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yaşlılar İçin Elele Etkinliği'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Medikal Turizm Derneği'nin İbni Sina Hastanesi'nde düzenlediği 'Yaşlılar için elele' etkinliğine katıldı. Projesinin sahibi Medikal Turizm Derneği, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Ünitesinde kullanılmak üzere hastaneye bir adet mobil dijital röntgen cihazı bağışı yaptı.
CB. Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yaşlılar İçin Elele Etkinliği'nde konuştu

 Ankara Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Topçu’nun yanı sıra Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr. Sinan İbiş, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Atilla Aral, Ankara Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Akın Kaya, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar Ankara Üniversitesi E. Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, basın mensupları ve  davetliler katıldı.

 'Rab'bimiz yaşlılarımıza öf bile demememizi emrediyor'

 Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu yaşlılarımızın önemine vurgu yaparak, "Cenab-ı Allah İsra Suresi'nde, O'na kulluk etmemizi, annemize ve babamıza iyi bakmamızı, biri veya her ikisi de yanımızda yaşlanırsa onlara 'öf' bile demememizi emrediyor." ifadelerini kullandı.

 Yalçın Topçu sözlerine şöyle devam etti:

 " 'Namaz dinin direğidir' diye buyuran Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV), 'Sizden biri insanlara namaz kıldırdığı zaman hafif kıldırsın. Çünkü cemaat içinde zayıf, hasta veya yaşlı insanlar olabilir' buyurarak da hasta ve yaşlılarımıza namazda bile kıymet verilmesi gerekliliğinin altını çizmiştir."

 'Cenab-ı Allah hayrınızı kabul etsin'

 "Bugün burada bu hayırlı toplantı vesilesiyle bizleri bir araya getiren Sinan Hocama, sayın Rektör hocama ve değerli başhekimlerimize saygı, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Anaya, babaya, yaşlı ve hastalarımıza değer veren herkesten Rabb’im razı olsun. Cenab-ı Allah hayrınızı kabul etsin ve sizler gibi olanların sayısını arttırsın."

 'Bugün burada geleceğe bir yatırım yapılıyor'

 Programda konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise Sinan İbiş'in yaptığı dijital röntgen cihazı bağışı için teşekkür ederek, "Sinan kardeşimin konuşmasından da çok etkilendim. Vahid amca ile Nebahat teyze ve Selma kardeşimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. İnanıyorum ki bugün burada geleceğe bir yatırım yapılıyor." diye konuştu.