Spor 10.12.2018 07:46

Chicago Bears Los Angeles Rams'i Liderlikten Etti

NFL'in 14. hafta maçında Chicago Bears, sahasında konu kettiği Los Angeles Rams'i 15-6 mağlup etti.
Chicago Bears Los Angeles Rams'i Liderlikten Etti

Bertan ERMAN

Chicago Bears, maçın ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Los Angeles Rams'in cornerbacklerinden Marcus Peters, Mitchell Trubisky'nin pasını kendi yarı sahasının 37 yarda çizgisinde yakaladı ve dönüşünde 48 yarda koştu. (10.47) İnterception sonrasında rakip yarı sahasının 15 yarda çizgisinden ilk hücum serisini gerçekleştiren Rams, Greg Zuerlein'ın 27 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle 3-0 öne geçti. (9.12) Bears da, bir sonraki hücum serisini, Cody Parkey'in 39 yarda uzaklıktan kaydettiği alan golüyle tamamladı. (2.48) İkinci çeyreğe 3-3'lük eşitlikle girilirken, Bears'ın çaylak linebackerı Roquan Smith, Rams hücumunda Jared Goff'ın pasını rakip yarı sahasının 26 yarda çizgisinde yakaladı ve interception dönüşünde 22 yardalık bir ilerleme kaydetti. (11.04) Illinois ekibi, gol bölgesine 4 yarda uzaklıktan başladığı hücum serisinde touchdown yapamayınca, son haklarında alan golünü denedi. Cody Parkey, 31 yarda uzaklıktan isabetli bir vuruş yaptı ve Chicago Bears 6-3 öne geçti. (9.28) Rams, buna karşılık Greg Zuerlein'ın 50 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle skorda dengeyi sağladı. (4.21) Çeyreğin son 19 saniyesinde Kaliforniya ekibinin bir başka cornerbacki Nickell Robey-Coleman ile Chicago Bears'ın safetylerinden Eddie Jackson'ın karşılıklı interceptionları oldu ve ilk yarım saat 6-6'lık beraberlikle sonuçlandı.

Chicago Bears, savunmasıyla üçüncü çeyreğe hızlı bir giriş yaptı. Savunma hattı oyuncularından Eddie Goldman, Jared Goff'ı gol bölgesinde sackleyerek safety sayısı yaptı ve takımını 8-6 öne geçirdi. (14.14) Aynı zamanda hücum etme hakkını elde eden Illinois ekibi, maçtaki ilk touchdown sayısını da yaptı. Hücum hattı oyuncularından Bradley Sowell, Mithcell Trubisky'nin 2 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tuttu. Ekstra golün de isabetli olmasıyla Bears, hanesine 7 sayı daha yazdırdı. (9.58) Daha sonra Los Angeles Rams'ten safety John Johnson ve Chicago Bears'tan cornerback Kyle Fuller'ın karşılıklı interceptionları oldu. (3.58 - 3.52) Son çeyrekte herhangi bir sayı olmayınca, mücadele Bears'ın 15-6'lık galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla Illinois ekibi, ligdeki 9. galibiyetini alırken, Ulusal Futbol Konferansı'nda (NFC) 3. sıradaki yerini korudu. Los Angeles Rams ise, 2. yenilgisini aldı ve ikili averajda New Orleans Saints'in gerisinde olduğu için 2. sıraya düştü.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 CHICAGO BEARS 

Mitchell Trubisky (QB): 30'da 16 pas isabeti, 110 yarda pas mesafesi, 1 touchdown ve 3 interception pası, 6 koşu oyununda 23 yarda mesafe

Bradley Sowell (OT): 1'de 1 pas yakalamada 2 yarda mesafe ve 1 touchdown

Prince Amukamara (CB): 5 solo tackle, 1 tackle desteği, 1 interception

Roquan Smith (LB): 4 solo tackle 2 tackle desteği, 1 interception

Eddie Goldman (DT): 1 solo tacke, 1 sack, 1 safety sayısı

 LOS ANGELES RAMS 

John Johnson (S): 5 solo tackle, 1 interception

Greg Zuerlein (K): 3'te 2 alan golü isabeti ile 6 sayılık katkı