Siyaset - Politika 19.01.2018 03:00

​CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok:"Kaftancıoğlu'yla iftihar ediyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, ortaya çıkan paylaşımları nedeniyle kamuoyunda tepki toplayan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sahip çıkarak, "Birileri yıllar öncesinde atılmış tweetler üzerinden karalama kampanyası üretmeye çalışırken, biz İstanbul için il başkanımızın çalışmalarıyla iftihar ediyor olacağız" dedi.
​CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok:"Kaftancıoğlu'yla iftihar ediyoruz"

ANKARA (YENİBİRLİK)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Meclis’te düzenlediği basın toplantısında partisinin İstanbul il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu’na yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Kaftancıoğlu’nun seçilmiş bir başkan olduğunu ifade eden Altıok, “İl Başkanımızın seçilmesinin ardından; 2012 yılına kadar giderek, özel hayat ifşasına kadar varan bir panik ve kaygı gözlemliyorum iktidarda. Yolumuz İstanbul için, Türkiye için çalışmaktır. Bundan sonrası gayet net ve açıktır. Birileri yıllar öncesinde atılmış tweetler üzerinden karalama kampanyası üretmeye çalışırken, biz İstanbul için il başkanımızın çalışmalarıyla iftihar ediyor olacağız ve İstanbul’u alacağız.” dedi.

ATATÜRK RESMİNİN İNDİRİLMESİ TARTIŞMASI

Bir gazetecinin, “Aylin Nazlıaka’nın partiden atılmasıyla ilgili tartışmalar yaşanmıştı, Atatürk resminin duvardan indirilmesiyle ilgili. Ona ilişkin bir fotoğraf dolaşıyor. Sizin odanızda çekilmiş arkanızdaki duvarda da Atatürk resmi görülmüyor” sözleri üzerine Altıok, bu konuyla ilgili açıklamaları iki buçuk yıl önce yaptığını, o dönemde partinin de gerekli araştırmaları tamamlayarak sonuca vardığını söyledi. Altıok, bu tür konuların yeniden gündeme getirilmesinin CHP’yi karalamak, milletvekillerini yıpratmak amaçlı olduğunu öne sürdü.

“DİPLOMASİDEN YANAYIZ”

Altıok, olası Afrin operasyonu ile ilgili soruya yanıt verirken de savaş ve çatışma ortamlarının en çok kadın ve çocukları etkilediğini ifade etti. Afrin konusunda sürecin çok hassas olduğunu belirten Altıok, CHP’nin her zaman barıştan ve diplomasiden yana durduğunu, ancak konunun siyasi boyutuyla ilgili açıklamaları ilgili genel başkan yardımcılarının yaptığını kaydetti.