Güncel - Yaşam 17.09.2019 14:19

Çobanbey saldırısı sonrası Türk Kızılay'dan kınama mesajı: İnsani yardım çalışanlarına dönük saldırılar son bulsun

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye-Suriye sınırındaki Çobanbey Hastanesi otoparkında dün gerçekleştirilen bombalı terör saldırısını kınadı. Dr. Kerem Kınık, hastanede güvenlik personeli olarak görev yapan Türk Kızılay yerel çalışanı Abdulvahap El Muhammet'in de şehit olduğu saldırının ardından, insani yardım örgütü çalışanlarına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.
Çobanbey saldırısı sonrası Türk Kızılay'dan kınama mesajı: İnsani yardım çalışanlarına dönük saldırılar son bulsun

Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı Çobanbey Hastanesi otoparkında dün gerçekleşen saldırı sonrası 12 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda sivilin de yaralandığı saldırı sonrası, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’tan kınama mesajı geldi.

Saldırıda hayatını kaybeden sivillere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyen Kerem Kınık, aynı saldırıda Çobanbey Hastanesinde güvenlik personeli olarak görev yapan Türk Kızılay yerel çalışanı Abdulvahap El Muhammet’in de şehit düştüğü bilgisini paylaştı. Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın açıklaması şu şekilde: “Tüm dünyada din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarının son bulması en büyük dileğimizdir. Son olarak Çobanbey Hastanesi’nde görevli Türk Kızılay yerel çalışanı Abdulvahap El Muhammet’in de şehit olduğu saldırıda, toplamda 12 sivil yaşamını yitirmiş, 25 kişi de yaralanmıştır. Aynı saldırıda Abdulvahap El Muhammet’in hamile olan eşi Fatma Abdo Bekar ve Yeğeni Hatice Muhammet’in de hayatlarını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Sadece insani yardım amaçlı faaliyetler üstlenen sağlık personellerine yönelik bu tip saldırılar, en basit tanımıyla insanlık suçudur. Bu gibi insanlık dışı saldırılara en büyük tepkiyi vermek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Ben bu vesileyle bir kez daha saldırıda yaşamını yitiren tüm sivillere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”