Kültür Sanat 14.10.2019 00:30 Güncelleme: 13.10.2019 20:08

CRR'de dopdolu program

9 Ekim Çarşamba akşamı CRR Senfoni Orkestrası ve Korosu ile sezona merhaba diyen Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun programları devam ediyor.
CRR'de dopdolu program

11 Ekim Cuma akşamı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nı obua sanatçısı Sezai Kocabıyık'ın solistliği ve Ukraynalı şef Natalia Ponomarchuk'un şefliğinde ayakta alkışlanan bir performans ile ağırlayan CRR'de, Pazar günü de Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Abdülâlî Efendi'nin beş asırlık eseri Evc Kâr sahnelendi.
Bu hafta ise, dünyaca tanınmış keman virtüözü Charlie Siem ve piyanist Caroline Jaya-Ratnam 15 Ekim Salı akşamı Bach, Beethoven ve Grieg'in keman ve piyano sonatlarından oluşan bir program ile sahne alıyor. Charlie Siem geçen yıl 46. İKSV Müzik Festivali’nin açılış konserinde Tekfen Filarmoni Orkestrası ile Aya İrini'de de sahne almıştı. CRR, caz ve fado ile devam eden haftada, 16 Ekim'de Stanley Clarke Band, 20 Ekim'de ise Fado müziğinin kraliçelerinden Cristina Branco'yu ağırlıyor.
CRR önümüzdeki günlerle de dopdolu bir program sunuyor. CRR Caz Orkestrası 46. Pulawy Jazz Workshop ödüllü sanatçımız Sibel Demir solistliğinde; seçkin klasik müzik triolarından Vienne Trio Immerse; İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası; Azerbaycanlı piyanist ve klavsen virtüözü Doç. Dr. İslam Manafov'un çocuk ve gençlere yönelik, ücretsiz etkinliği; Ahmet Adnan Saygun anısına bir programla Filarmonia İstanbul; Kuvay'i Milliye'den Kurtuluş'a temasıyla Rengim Gökmen şefliğinde CRR Senfoni Orkestrası ve Korosu; Cumhuriyet dönemi bestecilerimiz ile Mozart'ın Türk müziği motif ve ritmleri taşıyan ve “Türk Konçertosu” olarak da anılan Keman Konçertosu #5'i içeren programıyla Gürer Aykal şefliğinde İstanbul Oda Orkestrası; ve Barok müziği topluluğu Disonance Ensemble bu ay sahne alacak performanslar. 10 TL ile 80 TL fiyat aralığında bulunan biletler crrkonsersalonu.org web adresindeki bağlantılardan; Biletix web adresi ve gişelerinden; ve CRR bilet gişesinden satın alınabilir.
1989 yılında açılan CRR Konser Salonu, adını müzik tarihimizde “Türk Beşleri” olarak da anılan, Türkiye Cumhuriyeti'nin öncü bestekâr ve sanatçılarından olan Cemal Reşit Rey'den almakta. Rey'in müzik kültürümüze katkıları arasında İstanbul Şehir Orkestrası'nın temelleri sayılan Yaylı Sazlar Grubu'nun kuruluşu; öğretmenlik, piyanistlik, orkestra şefliği ve İstanbul Radyosu’nda Batı Müziği programları; ve en tanınmış yönüyle Türk halk müziği motifleri içeren çok sesli ve senfonik eserler ile operetler bulunuyor.
CRR'nin Genel Sanat Yönetmenliği bu sezondan itibaren dünyaca ünlü şef Cem Mansur vizyonunda ilerleyecek.