Güncel - Yaşam 31.03.2016 13:44

'Cübbeli Ahmet Hoca' ifade verdi

Cübbeli Ahmet Hoca yazdığı 'Her bir uzuv için şifa ayetleri' kitabında 'Dini değerlere hakaret' ettiği ve 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı' suçlaması nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında…
'Cübbeli Ahmet Hoca' ifade verdi

Cübbeli Ahmet Hoca yazdığı 'Her bir uzuv için şifa ayetleri' kitabında 'Dini değerlere hakaret' ettiği ve 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı' suçlaması nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

YENİBİRLİK - Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Avukat Rasim Kubilay Ünlü'nün şikayeti üzerine hakkında açılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede kitabındaki konuya ilişkin yazıların kendisi tarafından kaleme alınmadığını "Fatiku'r ratk ala Ratikı'l-fetk" isimli Arapça eserden tercüme ederek yazdığını belirtti.

'AMACIM DİNİ DEĞERLERİ İNCİTMEK DEĞİLDİR'

Hakkında soruşturma başlatılan Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçtiğimiz günlerde hakkında açılan soruşturma kapsamında Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek soruşturmayı yürüten savcı Ertuğrul Sarıyar'a verdiği ifade verdiği ve konuya ilişkin yazıların kendisi tarafından yazılmadığını "Fatiku'r ratk ala Ratikı'l-fetk" isimli Arapça eserden tercüme ederek alıntı yaptığını söylediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Ünlü “Okuyan kişiler bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir. Amacım kesinlikle dini değerleri incitmek değildir. Esasen Kur'an-ı Kerim'de İsra Suresi'nde bu konuda ayetler vardır.