Röportaj 18.03.2019 11:20 Güncelleme: 18.03.2019 11:31

Cumhur İttifakı MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Avukat Serkan Toper:'Ceketimi Koysam Kazanırım' Anlayışı Beşiktaş'a Dayatılıyor

Toper: Sahada halk 'İtiraz ediyoruz başkan' diyor. Bu itirazlar 31 Mart günü sandığa da yansıyacak. Beşiktaş Belediyesi'nin 760 milyon TL borcu var. Güç zehirlenmesine ve ceketimi koysam kazanırım anlayışı Beşiktaş seçmenine dayatılıyor. "İtiraz Et Beşiktaş" sloganıyla kampanya başlattık.
Cumhur İttifakı  MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Avukat Serkan Toper:'Ceketimi Koysam Kazanırım' Anlayışı Beşiktaş'a Dayatılıyor

Neşe BERBER

‘Beşiktaş halkının nelere ihtiyaç duyduğunu ve nasıl sorunlarla mücadele ettiğini biliyorum. Çünkü ben de Beşiktaş’ın Nispetiye Mahallesi’nde oturan bir Beşiktaşlıyım. Beşiktaş çağdaş kent olmaya ve yaşam tarzıyla var olmaya devam edecek. Beşiktaş halkı bütün bu dayatmaları, korku siyasetini hak etmiyor’ diyen Cumhur İttifakı’nın MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Avukat Serkan Toper ile Beşiktaş’ı, seçim çalışmalarını ve projelerini konuştuk.

Beşiktaş Belediyesi ile ilgili son durumu biliyor musunuz, ne durumda belediye?

Beşiktaş geliri yüksek bir belediye ama geliri Beşiktaşlılara harcanmıyor. Beşiktaş Belediyesi’nde bir yolsuzluk soruşturması devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin 760 milyon TL borcu var. Ayrıca ileri tarihe yazılmış çekler var. Hiçbir hizmet yok iken bu borç nasıl olabiliyor, paralar nereye gitti peki. Sayıştay raporuna bakıyoruz paraların nereye gittiği belli oluyor. Beşiktaş yönetilmediği gibi kaynakları da çarçur edilmiş.
Beşiktaş’ta ekip değişti ama sistem aynı şekilde devam ediyor. Beşiktaş ve Beşiktaşlılar kimsenin umrunda değil. Mevcut rant ve talan sistemi nasıl devam edecek onun peşindeler. Başkan adayları dışardan, meclis adayları dışardan. Kentten elde ettikleri paraları Hakkari’ye oraya buraya aktarmışlar. Beşiktaşlı için hiçbir proje yapmamışlar. Nasılsa kazanırız diye talan ve rant peşindeler.

Beşiktaş’ın en büyük sorunu ne olmuş bugüne kadar?

Beşiktaş’ın en büyük sorununun kötü yönetim anlayışı. İnsanlarına hizmet etmekten vazgeçmiş bir yönetim anlayışı var. Bu çözülürse Beşiktaş’ın çözülemeyecek sorunu yok. Gelin 31 Mart’ta Beşiktaş hizmetle tanışsın. Sahada büyük bir teveccüh görüyoruz. Biz halkın taleplerini can kulağıyla dinliyoruz, dinlemeye devam edeceğiz. Yönetimi devraldığımız zaman kısa süre içerisinde Beşiktaş’ın çehresini değiştirecek ve yeniden şekillendireceğiz.

‘‘İtiraz Et Beşiktaş’ diyoruz’

Güç zehirlenmesine ve ceketimi koysam kazanırım anlayışı Beşiktaş seçmenine dayatılıyor. “İtiraz Et Beşiktaş” sloganıyla kampanya başlattık. Çağdaş bir kent için verdiğin oyların sana yolsuzluk olarak dönmesine itiraz et dedik. Hayvana şiddete, kadına şiddete itiraz et dedik. Halkımızı Beşiktaş’ta yolunda gitmeyen her konuya itiraz etmeye çağırıyoruz. Tabii bu konulara itiraz etmekle kalmıyoruz. Çözüm önerisi ve projelerimizi hemen halkımızla paylaşıyoruz. Sahada halk “İtiraz ediyoruz başkan’ diyor. İnanıyorum ki, bu itirazlar 31 Mart günü sandığa da yansıyacak.

Kadınlara yapacağınız proje ne olacak ilk etapta?

Beşiktaşlı kadının çocuğunu bırakabileceği kreş yok. Her mahalleye kreş kurmayı hedefliyoruz. Beşiktaşlıların yüzde 50’sine yakını hayvan sahibidir. Ancak bir hayvan hastanesi veya hayvan oteli bulunmuyor. Hayvan hastahanesini hemen hayata geçireceğiz.

Beşiktaş’taki siyasi algıyı nasıl yorumluyorsunuz?

2014 yılında CHP yüzde 76 oy almasına karşın 2019’a gelindiğinde halk cephesinde çok farklı bir tablonun ortaya çıktı. 2014 yılında Türkiye’de bir algı operasyonu vardı. FETÖ başta olmak üzere sosyal medya hesapları üzerinden yürütülen algı ve gezi olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi ile kutuplaşmanın çok sert olduğu bir iklim oluşturdular. Yerel politika ve yönetimlerinden şikayetçi olmasına rağmen maalesef genel siyasetin etkisinde oy tercihlerini CHP’ye kullandılar. CHP’de bu oy oranını aldı. Ancak bu sahayı yansıtan bir oran değildi. 15 Temmuz sonrası FETÖ terör örgütünün beli kırılınca bu kutuplaşma da azaldı.

Beşiktaşlılar ile konuştuğunuzda ne söylüyorlar size?

Beşiktaş’taki CHP seçmenleriyle konuştuğumuzda esnafından, öğrencisine, engellisine, yaşlısına yüzde 75’lere varan bir memnuniyetsizlik oranı var. Çok ilginçtir yüzde 76 ile gelen bir belediye 2019’a geldiğinde yüzde 75’lik bir memnuniyetsizlik var. Bir rehavet ve güç zehirlenmesiyle insanından kopuk, tepeden bakan ve hiçbir şekilde hizmet üretme bir yana hizmet üretmek için en ufak bir çabası dahi olmayan bir belediyecilik anlayışı var. Beşiktaş’a son beş yılda taş üstüne taş konulmamıştır. Beşiktaşlılara hiçbir hizmet yapılmamıştır.

‘Beşiktaş samimi ve çalışkan başkan istiyor’

Genel siyaseti değil Beşiktaş’ı konuşalım. İdeolojileri değil icraatları konuşalım. Beşiktaş hizmete susamış. Bu seçimde sadece Beşiktaş’ı ve yerel siyaseti konuşacağız. Asla kimlik siyaseti ve ötekileştirme yapmayacağız. ‘Beşiktaşlılık’ kimliği altında gelin sorunları konuşalım, çözelim. Beşiktaş bunu istiyor.

Önemli projeleriniz nelerdir?

Öğrencilerin Beşiktaş’ta kalabileceği doğru düzgün bir yurt dahi bulunmuyor. Biz de kolları sıvadık ve bu konuya ilişkin birçok proje ürettik. Beşiktaş’ın farklı mahallelerde toplamda bin kişi kapasiteli öğrenci yurtları inşa edeceğiz. Yurtların yanı sora öğrenci evlerinde iki kişi yaşadıklarını ve Beşiktaş ilçe sınırları içinde kaldıklarını ispatlayan bütün öğrencilerimize evlerindeki interneti ücretsiz olarak vereceğiz. Bununla da kalmayacak kütüphane ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için aşevleri kuracağız. Beşiktaş’a büyük bir hastahane yapacağız. Atatürk’ün evini model alıp Atatürk Kültür Merkezi kuracağız.

‘Belediye’ye bankamatik memur doldurmuşlar’

Benim anlayışım ve hedefim şu olacak. Dürüst, çalışkan şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı ve Beşiktaş’ın kaynaklarını yine kente harcayan ve insanlarla iç içe ve insanların dertleriyle dertlenen bir belediyecilik anlayışı içinde olacağız. Namuslu ve liyakatlı kadrolarla belediyeyi yönetmek lazım. Bakın Beşiktaş belediyesinde çalışan memurlar maaş almadan belediyeciliği ayakta tutmaya çalışıyorlar. Belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor niye bankamatik memur doldurmuşlar. Hiç belediyeye uğramadan maaş alan insanlar var. işçilerden mesajlar alıyorum park bahçelerde 295 kişi kadro var biz sahada beş kişi varız diğerleri nerede acaba diye soruyorlar.

En büyük sorun nedir sizce Beşiktaş’ta?

Otopark sorunu en büyük sorunlardan biri. Büyük şehir ile koordineli çalışarak bunu da çözeceğiz. Belediye başkanı siyasetçi değildir, başkanın görevi siyasi iktidarla kavga etmek değildir. Büyükşehir ile koordineli şekilde çalışarak projelerimizi hızla yapacağız.
Ortak akıl ile Beşiktaşı birlikte yöneteceğiz. Ortak yönetim sistemimi halka anlatıyorum. Beşiktaş’ın derdi ile dertlenmeye geliyorum. CHP kültürü ile savaşmaya gelmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin değerli seçmeninin sevgisine oyuna layık değil bunlar..Ben MHP’liyim ve AK Parti’nin desteğini alıyorum bununla birlikte sahada da CHP’li seçmenimizin Atatürkçü vatansever insanlarımızın da desteğini alıyorum. Onlara gelin birlikte yönetelim diyorum.

‘GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAYA GELİYORUM’

Serkan Toper cumhuriyetin kurucu değerlerine sadakatla bağlıdır. Atatürk gibi bir Türk milliyetçisidir. Mustafa Kemal Atatürk emperyalizm karşıtıydı. Biz Beşiktaş’ta kaleleri yıkmaya değil, gönül köprüleri kurmaya geliyoruz. Yıkılacak bir kale var Beşiktaş’ta bu rant ve talan kalelerini yıkmaya geliyoruz. Beşiktaş’lının teveccühü ile bunu yapacağız.

Beşiktaş’lı CHP’ye oy vermezse Atatürk’e ihanet etmiş gibimi hissediyor acaba kendini?

Beşiktaş’taki Halk partisinin kültürünü biliyorum benim derdim kötü yönetim anlayışı ile. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi MHP’dir. Tüm Beşiktaş’lılara sevgilerimi söylüyorum kendilerini CHP’ye mahkum hissetmesinler. Beşiktaş’ı bu parti karşıtlığı bahanesiyle talan ettiler yediler bitirdiler. Beşiktaşı birlikte değiştirip birlikte yöneteceğiz inşallah.