Dünya 17.09.2018 14:57 Güncelleme: 17.09.2018 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin Görüşmesi Başladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin Görüşmesi Başladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı.

Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda saat 14.50'de bir araya gelen iki liderin görüşmesinde, "Suriye" başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Ayrıca Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinde siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konular da görüşmede ele alınacak.

Görüşmede Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.

Erdoğan: Dünyanın gözü bugün Soçi'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme öncesi yaptığı açıklamada "(Rusya) Siyasi, askeri, ekonomik birçok konularda fikir alışverişlerimiz birbirimizi güçlendirecek boyuttadır. Soçi'den çıkacak açıklama inanıyorum ki bölgeye de çok daha farklı bir umut olacaktır." dedi.

"Bölgesel konulardaki dayanışmamız bölgeye umut verir." diyen Erdoğan, "Şu anda sadece bölgemiz değil dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi'de." şeklinde konuştu.

Putin: Çözüm yolları arayacağız
Rusya Devlet Başkanı Putin de "Görüşeceğimiz çok konu var. Bazıları komplike konular. Bunları hem gözden geçireceğiz hem de bunların çözüm yollarını arayacağız." ifadelerini kullandı.