Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 08.04.2016 14:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, "Şu anda bu zat bulunduğu makamın adamı değil" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazının ardından gazetecilere açıklamalarda…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, “Şu anda bu zat bulunduğu makamın adamı değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi hakkında açıklama yapan CHP Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Erdoğan, şöyle konuştu: 
"İkili bir atışmaya girmeyi doğrusu zayi addediyorum. Şu anda bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil. Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için 'Çırak bile olamadı' demiştim, gerçekten çırak bile hala olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da, bu ifadeleri kullanmayı edebim müsade etmiyor. 

Geçen söyledim, 'siyasi sapık' dedim. Niye dedim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim partimizin kuruluşundan beri dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerleri değerlendirmeye bu zatın ne ilmi, ne yaşamı, ne de siyasetteki yeri zaten el vermez. İşte bir kasetle geldiği makam var. Eğer o kaset olayı olmasaydı zaten o makama da gelemezdi.
Kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal’ın yanından çıktıktan sonra ‘Hayır adaylık falan düşünmüyorum’ diyen kişi, ertesi gün aday oldu. Bunda yalan, dolan her türlü şey var. Sabah başka akşam başka. Böyle bir tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum. CHP’yi de korusun diyorum. 

Tek üzüntüm var. CHP’ye gönül vermiş hanım kardeşlerimin Türkiye’de kadınlara yapılmış olan bu hakareti, bu saygısızlığı aslında çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi. Bunu değerlendirmekleri için de ayrıca üzgün olduğumu söylemek isterim."