Spor 14.01.2019 20:48

Daçka Kupa Biletini Büyükçekmece'den Çıkaramadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 15. hafta maçında Arel Üniversitesi Büyükçekmece, sahasında Darüşşafaka Tekfen'i
Daçka Kupa Biletini Büyükçekmece'den Çıkaramadı

Bertan ERMAN

Karşılaşmanın henüz başında, Darüşşafaka Tekfen'in hücum ettiği potada bir arıza tespit edildi ve bu nedenle oyun kısa bir süre durdu. (8.37) İlk 2 dakikada sayı olmazken, sırasıyla Jon Diebler ve Jeremy Evans'ın basketleri, Daçka'yı 4-0 öne geçirdi. (7.11) Arel Üniversitesi Büyükçekmece'nin cevabı, Osiris Eldrige'in 3 sayılık basketi ile oldu. (6.14) Ancak Toney Douglas ve Oğuz Savaş'ın da, sayı katkıları, Darüşşafaka Tekfen'in illk televizyon molasına 14-8 önde girmesini sağladı. (3.10) Büyükçekmece, mola dönüşünde Devin Williams ve Kenny Hayes'in 2 sayılık isabetleri ile farkı 2'ye düşürse de, Doğuş Özdemiroğlu'nun çeyreğin son 58 saniyesine girilirken attığı üçlük, Kara Panterler'in ilk 10 dakikayı 17-12'lik üstünlükle bitirmesini sağladı.

İkinci çeyreğe Matt Tiby'nin 3 sayılık basketiyle başlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında Stanton Kidd ve Muhammed Baygül ile ivme yükselten Darüşşafaka Tekfen, farkı 7 sayıya çıkardı. (6.56) Büyükçekmece, bu sürede alınan mola sonrasında, rakibinin faul haklarını doldurmayı başardı. (3.58) Bu durum, Mavi Beyazlı ekibi faul almaya yönelik bir hücum anlayışına sürükledi. Arel Üni. Büyükçekmece, 7 isabetli serbest atışın yanı sıra, Berkay Candan ile de boyalı alandan 4 sayılık bir katkı aldı ve farkı yeniden 2 sayıya indirdi. (1.21) Çeyreğin son dakikasında Berk Demir ve Kenny Hayes'in karşılıklı basketleri sonucunda Darüşşafaka Tekfen, devreye 32-30 önde girdi.

Daçka, üçüncü çeyreğe Toney Douglas ve Jon Diebler'ın kaydettiği basketlerle 8-2'lik bir mini seriyle başlangıç yaptı. (7.33) Diebler'ın 3 sayılık basketiyle farkı 8 sayıya çıkaran Kara Panterler karşısında Kenny Hayes ve Devin Williams'ın toplamda 6 sayılık performansı, Arel Üni. Büyükçekmece'nin skora bir kez daha yaklaşmasını sağladı. (6.40) Hayes'in hücumdaki önderliği, Mavi Beyazlılar'ın farkı 1 sayıya düşürmesini sağladı. (5.44) Buna karşılık Toney Douglas dış atıştan isabet kaydetti ve bu 3 sayılık katkı, Darüşşafaka Tekfen'i televizyon molasına 45-41'lik üstünlükle girmesini sağladı. (4.36) Mola sonrasında Kenny Hayes haricinde Matt Tiby ve Danny Gibson da skora katkıda bulundu. İlk olarak Hayes ile serbest atışları ile skoru dengeleyen Büyükçekmece, çeyreğin son 40 saniyesine girilirken, Berkay Candan'ın faul çizgisinden kaçırmamasıyla, maçta ilk kez öne geçti. Jeremy Evans ile eşitliği sağlayan Darüşşafaka Tekfen karşısında Kenny Hayes'in bitime 3 saniye kala attığı basket, Arel Üniversitesi Büyükçekmece'nin son 10 dakikaya 54-52 önde girmesini sağladı.

Ancak Darüşşafaka Tekfen, Berk Demir ve Muhammed Baygül'ün 3 sayılık isabetleriyle yeniden skor üstünlüğünü eline geçirdi. (8.38) Daha sonra Berk Demir'in smaç basketiyle 8-0'lık bir seri yapan Kara Panterler, farkı 6 sayıya çıkardı ve rakibine erken bir mola aldırmak zorunda bıraktırdı. (7.48) Daçka, mola dönüşünde Toney Douglas ve Kartal Özmızrak'ın sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı. (6.06) Büyükçekmece maçın bitimine 1 dakika 45 saniye kala, Osiris Eldrige'in basket faulden 2+1'lik sayı katkısıyla farkı 1 sayıya düşürdü ve maça yeniden ortak oldu. Son dakikaya 69-68 geride giren Mavi Beyazlılar, Kenny Hayes'in serbest atıştan kaçırmaması ile, bitime 58 saniye kala 70-69 öne geçti. Darüşşafaka Tekfen, kalan saniyelerdeki hücum fırsatlarını değerlendiremedi ve Arel Üniversitesi Büyükçekmece, karşılaşmayı 76-69 kazandı. Bu sonuçla Darüşşafaka Tekfen, 15 hafta sonunda 6 galibiyet ve 8 mağlubiyetle ilk 8'in içine giremedi ve Türkiye Kupası'na katılma hakkını kaçırdı.

Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de maçın en skorer ismi Kenny Hayes, 35 sayı, 2 asist ve 1 top çalma ile oynadı. Osiris Eldrige, 13 sayı, 5 ribaund ve 2 asist, Devin Williams ise, 7 sayı, 15 ribaund ve 2 asistle Mavi Beyazlılar'ın galibiyetinde önemli rol oynadı. Darüşşafaka Tekfen'de Toney Douglas, 22 sayı, 6 ribaund ve 4 asistle mücadele ederken, Jeremy Evans ise, 14 sayı ve 18 ribaundla double double yaptı.

AREL ÜNİ. BÜYÜKÇEKMECE - DARÜŞŞAFAKA TEKFEN

Salon: Gazanfer Bilge Spor Salonu / İstanbul

Hakemler: Aytuğ Ekti, Halil Baldemir, Duhan Köyiçi

 Arel Üni. Büyükçekmece 

D. Gibson 6s, A. Erdoğan, D. Williams 7s, O. Baykan, M. Tiby 5s, D. Kılıçlı, Y. Vardal, O. Eldrige 13s, K. Hayes 35s, B. Candan 8s, U. Hortum, K. Özkan 2s

Başantrenör: Serhat Şehit

 Darüşşafaka Tekfen 

K. Özmızrak 2s, M. Baygül 7s, S. Sağlam, E. Koşut, B. Demir 8s, S. Kidd 5s, D. Özdemiroğlu 3s, O. Savaş 2s, T. Douglas 22s, Z. Peiners, J. Diebler 6s, J. Evans 14s

Başantrenör: Selçuk Ernak

5 Faulle Çıkan Oyuncu: Muhammed Baygül (Darüşşafaka Tekfen)

Diskalifiye: Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen, 1 sportmenlik dışı faul ve 1 teknik faul)

1. Çeyrek: 17-12 (Darüşşafaka Tekfen Lehine)
2. Çeyrek: 32-30 (Darüşşafaka Tekfen Lehine)
3. Çeyrek: 54-52 (Arel Üni. Büyükçekmece Lehine)
Maç Sonucu: 76-69 (Arel Üni. Büyükçekmece Lehine)