Spor 28.02.2018 10:01 Güncelleme: 01.03.2018 13:48

Daçka'nın Boyalı Alan Muhafızları

Darüşşafaka'nın başarılı oyuncuları Furkan Aldemir ve Emircan Koşut,lig,EuroCup ve milli takımdaki hedeflerini YeniBirlik'e anlattı.
Daçka'nın Boyalı Alan Muhafızları

 David Blatt yönetiminde yeni bir oluşuma giden Darüşşafaka, gün geçtikçe deneyim kazanıp, daha da iddialı bir konuma geliyor ve 7Days Eurocup’ta şampiyonluğun önemli adaylarından biri durumunda. NBA patentli takım kaptanı Furkan Aldemir ve sezon başında Yeşil Siyahlılar’a transfer olan yetenekli oyuncu Emircan Koşut, Hem Daçka’da hem de Milli Takım’da boyalı alanda hakimiyet kuruyor. Pota altının başarılı isimleri, iyi bir sinerji yakaladıklarını söylemekle birlikte, günümüz basketboluna uyum sağlamak adına ekstra antrenmanların şart olduğunu vurguluyor.

Türkiye Kupası’nda yarı final oynadınız ve güzel bir deneyim oldu. Sezonun geri kalan kısmında bunun nasıl bir etkisi olacak?

Furkan Aldemir: Yarı final oynadık ama biz final oynayıp kupayı kaldırmak istiyorduk açıkçası. Önümüzde güzel bir şans vardı. Biz bu şansı iyi değerlendiremedik. Bu birazcık morallerimizi bozdu ama bizim moralimizi bozmaya vaktimiz yok. Çünkü Eurocup eşleşmesi var. Eurocup’ta istediğimiz hedefler var. Bu hedefler doğrultusunda bizim başımızı tekrardan kaldırıp, özgüvenimizi geri kazanıp, maçları kazanarak yolumuza devam etmemiz lazım.

Emircan Koşut: Efes’e karşı güzel bir maçta kaybettik. Daha iyi oynayabilirdik. Finale geçip oradan şampiyonluğa uzanabilirdik. Ama Furkan Ağabey’in de dediği gibi, önümüzde Buducnost’la maçlar var. Orada yarı finale kalıp, Eurocup şampiyonluğuna uzanmak istiyoruz. Onun dışında da, ligde ikinci yarıda, ilk yarıdan daha iyi bir görüntü çizeceğimizi düşünüyorum.

Darüşşafaka’da bu sezon yeni bir oluşum oldu ama çok çabuk bir sinerji yakalandı. Bu kısa sürede nasıl bir anda deneyimli takım haline büründünüz?

Furkan Aldemir: Aslında, takımların başarısı açısından devamlılık çok önemli. Ben Darüşşafaka’ya geldiğimden beri, her sene devamlı bir kadro revizyonları oldu. Değişimler oldu. Bir kulübün elinde olan şeyler var; olmayan şeyler var. Ama biz hep yeni bir kadro kurduk. Ona rağmen genç bir kadroyla iyi bir uyum sağladığımızı düşünüyorum. Daha da iyisini yapabiliriz. Ben buna inanıyorum. Çünkü, basketbola aç ve basketbol oynayıp kazanmak isteyen bir kadro var elimizde. Bundan sonraki maçlarımız çok önemli. Özellikle biz Eurocup’ı kazanarak ülkemize bir kupa getirmek istiyoruz. Biz uyumu daha da arttırarak ve basketbolda, saha içindeki sistemi daha iyi hale getirerek biz bu kupayı kaldırmak istiyoruz.

Emircan Koşut: Oyuncuların hepsi iyi karakteri olan oyuncular. Hepsi arkadaş canlısı. Genelde bazı takımlarda böyle bazı asi oyuncular olunca, bu birleşmeler zor olabiliyor. Yani iyi sinerji yakalamak zor olabiliyor. Ama tüm takım arkadaşlarımızla iyi anlaştık. İyi bir arkadaş ortamı var ve Coach David Blatt’in de yardımıyla iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum

Son zamanlarda basketbol, gardların ön plana çıktığı bir oyun oldu ve uzunlar kendilerini bu oyuna adapte etmeye çalışıyorlar. Siz bu yeni sisteme uyum sağlama açısından kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz?

Furkan Aldemir: Tabii ki, şu anki basketbol anlayışında, daha iyi yerlere gelmek için ekstra antrenman mecbur ve şart. Biz bunun bilincindeyiz. Gerek takımdaki genç kardeşlerim olsun, gerek bizler olsun, gerek Amerikalılar olsun; herkes ekstra antrenmanlar yapıyor. Ama basketbol her geçen gün değişiyor. Daha önce biraz daha yavaş oynanan basketbol, şu an biraz daha hızlı oynanıyor. Sistemler değişiyor. Coachların sistemleri farklı. O yüzden hepsine uyum sağlamamız gerekiyor. Ama önemli olan, sahaya çıkıp elimizden geleni ardımıza koymadan takım için savaşmak ve biz de ilk başta bunu yapıyoruz. Onun üstüne ekstra antrenmanlarla kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Emircan Koşut:  Furkan Ağabey’e katılıyorum. Ekstra idmanlar şart ve bu yeni dönemdeki basketbolda, uzunlarda da sahayı açması için şut aranıyor ya da fundamentalı olması çok ön plana çıkarıyor onu. Onların farkında olarak çalışıyoruz biz de.

Aynı kulüpte ve aynı Milli Takımda, aynı mevkide oynuyorsunuz. Ayrıca, bu ekstra bir dayanışma sağlıyor sizin aranızda. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Furkan Aldemir: Aynı pozisyonda oynamak Emircan’la sakat; çünkü Emircan tehlikeli bir kardeşimiz (hafif bir tebessümle) Şaka yapıyorum bu konuda da… Tabii saha içinde arkadaşlığımız aslında bitiyor. Sonuçta biz saha içinde mücadele ediyoruz. Herkes forma mücadelesi veriyor. Ama onun dışında çok iyi takım arkadaşıyız. Bu bence her pozisyonda böyle. O yüzden bizim antrenmanları izlemeye gelenler, bizim antrenmanların ne kadar sert geçtiğini görür. Bu bize ekstra motive sağlıyor. Tabii ki kimse geri adım atmıyor. Kendimizi geliştirmemiz açısından güzel bir şey. Bu arkadaşlıkların güzel olacağına inanıyorum ben.

Emircan Koşut: Aslında Furkan Abi bana idmanlarda yardımcı da oluyor. Mesela, Michael Eric’e karşı bir pozisyonda kaldım diye ve kendisine karşı, “İşte bunu böyle savunabilirsin. Elini şuraya koy veya şuraya gelebilirsen daha iyi olur.” diye tavsiyeler veriyor. O konuda tecrübelerinden faydalanıyorum. Onun dışında çok iyi takım arkadaşıyız.