Spor 24.06.2018 08:30 Güncelleme: 25.06.2018 13:36

Daçka'nın Oyun Kurucuları Milli Mesaiye Hazır

Darüşşafaka'nın başarılı isimleri Scottie Wilbekin ve Kartal Özmızrak, milli mesai için heyecanlı ve hazırlar.
Daçka'nın Oyun Kurucuları Milli Mesaiye Hazır

Röportaj: Bertan ERMAN

Fotoğraflar: Şafak GÜVEN

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2019 Basketbol Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu’nda Ukrayna ile 28 Haziran’da, İsveç ile 1 Temmuz’da Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Sezonu Eurocup şampiyonluğuyla tamamlayarak, Türk basketbolunda tarihi bir zafer elde eden Darüşşafaka’nın All-Star oyun kurucuları Scottie Wilbekin ve Kartal Özmızrak, geçtiğimiz salı günü gerçekleşen medya gününde, Yeni Birlik’e özel açıklamalarda bulundu.

“MİLLİ TAKIM’IN BİR PARÇASI OLMAK BENİ HEYECANLANDIRIYOR”

Darüşşafaka’da üçüncü sezonunu geride bırakan Scottie Wilbekin, A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın devşirme kontenjanından tercih ettiği yeni isim oldu. Her sezon, performansını geliştiren Wilbekin, Yeşil Siyahlı ekiple Eurocup’ı kazandığı ve Avrupa’da en değerli oyuncu seçildiği 2017-2018 sezonu hakkında, “Çok güzel bir sezon geçti. Zorlu maçlar oynadık ve başardık. Önümüze bir fırsat geldi ve bunu değerlendirdik. Şampiyonluktan dolayı müteşşekkir ve memnunum.” dedi. A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda ilk kez yer alacak olmanın heyecanı içinde olan Wilbekin, Ukrayna ve İsveç maçlarıyla ilgili, “Ne ile karşılaşacağımı pek bilmiyorum; çünkü bu turnuva hakkında çok fazla bilgim yok. Sadece rakiplerin birkaç maçını izledim ama Milli Takım’ın bir parçası olmak beni heyecanlandırıyor.” şeklinde konuştu. 25 yaşındaki oyun kurucu, başka bir ülkenin milli takımında oynaması ile ilgili ise, “Biraz garip ama benim için yeni bir durum. Milli Takım ile oynamanın keyfini çıkaracağım.” ifadelerini kullandı.

“KAZANMAK BİZİM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK İYİ OLACAK”

Altyapılarda, Milli Takım ile başarıdan başarıya koşan Kartal Özmızrak, şimdi A Milli Takım ile başarılı işlere imza atmak istiyor. 22 yaşındaki oyun kurucu, “Sezon başından beri Eurocup’tan konuşuyorduk. Basın toplantılarında olsun, takım içinde olsun; hep Eurocup’ı kazanmaktan bahsediyorduk. Takım arkadaşlarım öncelikle, herkes çok iyi karakterlerdi. Onun dışında staffımız ve yönetimimiz de çok iyiydi. Çok güzel bir atmosfer yakaladık takım içinde. Çok güzel bir kimya oluşmuştu ve bu da başarının ana sebeplerinden olduğunu düşünüyorum. Burada bütün takım arkadaşlarıma, bütün teknik ekibe ve bütün yönetime teşekkür ediyorum.” diyerek, Daçka ile başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını belirtti. Kartal Özmızrak, Ukrayna ve İsveç ile oynanacak karşılaşmalar hakkında, “Çok kritik iki maç. Bu iki maç kazanmak bizim için gerçekten çok iyi olacak.  Çalışmalarımız bu yönde yapıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi. Kulüp maçları ile Milli maçlar arasındaki farktan da bahseden genç oyuncu, “Kulüplerde sezon üzerinden oynanıyor maçlar. Milli takımlarda ya ön eleme oynuyorsunuz ya da turnuva oynuyorsunuz. Sonuçta telafisi zor olan maçlar. Kulüplerde, sezonda bir maç kaybetseniz de ondan sonraki maçlarda telafisi kolay olabiliyor ama milli takımlarda telafisi daha zor bu tür kayıpların. O yüzden milli takımlarda konsantrasyonun daha yüksek ve en ufak bir hataya yer vermemek gerektiğini düşünüyorum.” diyerek, sözlerini tamamladı.