Vakıf Katılım web
Magazin 24.06.2021 04:02 Güncelleme: 23.06.2021 22:56

Damon Albarn'ın İkinci Solo Albümü The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows'tan ilk haber geldi!

Blur, Gorillaz ve The Good, The Bad & The Queen ile dünya müzik tarihinin son otuz yılının en önemli isimlerinden biri haline gelen Damon Albarn'ın yeni solo albümü The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows, Transgressive Records etiketi ile ve GRGDN Müzik temsilciliğinde 12 Kasım 2021'de yayınlanacak. Albümle aynı ismi taşıyan ve albümün ilk parçası olma özelliğine sahip The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows teklisi ise tüm dijital platformlarda yerini aldı.
Damon Albarn'ın İkinci Solo Albümü The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows'tan ilk haber geldi!

Albarn, İzlanda manzaralarından esinlenen bir orkestra kaydı gibi düşündüğü albümün ismine karar verirken John Clare'in Love and Memory şiirinden esinlenmiş. Müziğe karantina sürecinde geri dönen ve yeni bestelerini kayıp, var olma ve yeniden doğuş temaları ekseninde panoramik bir şarkı koleksiyonu gibi kurgulayan sanatçı: “Bu kaydı yaparken kendi karanlık yolculuğumdaydım ve bu durum saf bir kaynağın hala var olabileceğine inanmadı sağladı.” diyor.

İnsanlığın duygusal gelgitlerini tümüyle belgeleyen The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows, bulunduğumuz zaman dilimi içinde de ruhu zenginleştiren bir belge işlevi görüyor. 11 parçadan oluşan ve ilk şarkısı 22 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan albümün şarkı listesi ise şöyle:

The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows
The Cormorant
Royal Morning Blue
Combustion
Daft Wader
Darkness To Light
Esja
The Tower Of Montevideo
Giraffe Trumpet Sea
Polaris
Particles

Damon Albarn, 13 Temmuz'da Manchester International Festival’de ve 24 Ağustos'ta Edinburgh International Festival'de yeni albüm de dahil olmak üzere repertuarından parçaları çalmak için sahne alacak.