Kültür Sanat 10.09.2019 00:30

DasDas YENİ SEZONU, TÜRKİYE'NİN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİR MÜZİK FESTİVALİ FESTTOGETHER VE BİRBİRİNDEN FARKLI OYUNLARLA AÇIYOR!

Geçtiğimiz sezon sayısız kapalı gişe oyun ile binleri ağırladığı pek çok konsere, birbirinden farklı atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan DasDas sezonu hem sevilen oyunu 'Ivanov' hem de prömiyer yapacak yepyeni oyunlarla birlikte Türkiye'nin ilk sürdürülebilir müzik festivali Festtogether'la açıyor.
DasDas YENİ SEZONU, TÜRKİYE'NİN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİR MÜZİK FESTİVALİ FESTTOGETHER VE BİRBİRİNDEN FARKLI OYUNLARLA AÇIYOR!

DasDas, sezonu 13 Eylül’de geçen sezonun en beğenilen oyunlarından ‘Ivanov’ile açıyor. Biletleri kısa sürede tükenen, tiyatro tarihinin ölümsüz isimlerinden Anton Çehov’un kaleme aldığı oyun, insanın kendine acımasının, kendi dertlerine gömülmesinin onu nasıl yalnızlığa ve yok oluşa sürüklediğini sahneye taşıyor. Saim Güveloğlu’nun güncel rejisiyle tiyatroseverlerle buluşan ‘Ivanov’, Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer ve Tülin Özen gibi usta isimleri, genç bir oyuncu kadrosuyla buluşturuyor. 

 İki ayrı gün sürecek, Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivali Festtogether, 14 Eylül’de DasDas Sahne’de başlıyor. “Bir sistemin kendini devam ettirmek için uzun vadeli yeniden üretimi” anlamına gelen “sürdürülebilirlik” kavramını esas alarak eğlence ve müzik vaat eden Festtogether, herkesi dünyaya sahip çıkmaya çağırıyor. Festivalin 14 Eylül’deki ayağında DasDas, dünyaca ünlü İrlandalı yıldız Bob Geldof ile geçtiğimiz sezon iki konserle binleri coşturan Büyük Ev Ablukada’yı ağırlayacak. 

 DasDas Çocuk, sezonu 15 Eylül’de yepyeni bir oyunla açıyor: ‘Uyku Nereye Kaçar?’. Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği oyun, ebeveynleri ve çocukları kaçan uykularını aramaya davet ediyor. Ayrı zamanlarda yaşayıp aynı uykuya dalmanın hayalini kuran Pelin ve Berçem’in uykusu kaçmıştır. Peki, nereye? Bir uyku nereye kaçar ki? İkili oyun boyunca her yerde uykularını arayacaklar. Bu anlara da sözlerini yine Baytekin’in, müziğini ise Onur Tanyeri’nin bestelediği eğlenceli melodiler eşlik edecek. 

 Disiplinlerarası bir oyun olan ‘Çöplük Ayini’, 19 Eylül akşamı DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Mustafa Çalışkan’ın yazdığı, Servet Aybar’ın yönettiği oyun çöplükte yaşayan, medeniyetin arka bahçesinde atıklarla beslenen iki insanın birbirine ve hayata tutunma çabasını sahneye taşıyor. Müziğin nefesle, sözle ve hareketle harmanlandığı bir kara komedi olan ‘Çöplük Ayini’nde Ziver Armağan Açıl ve Abdurrahman Merallı rol alıyor. 

 Metropol İstanbul’daki yerinde sayısız tiyatro oyunu ve konsere ev sahipliği yapan DasDas’ın biletleri Biletix’te satışta! Maximum Kart sahipleri, yüzde 10 indirimli olarak biletlerini satın alabilirler.