Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 24.03.2016 08:11

Davutoğlu ile Merkel terör saldırılarını görüştü

Başbakan Davutoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Merkel ile telefonla görüştü. Görüşmede iki başbakanın, Türkiye ve Belçika'da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını bir kez daha kınadığı bildirildi. YENİBİRLİK…
Davutoğlu ile Merkel terör saldırılarını görüştü

Başbakan Davutoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Merkel ile telefonla görüştü. Görüşmede iki başbakanın, Türkiye ve Belçika'da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını bir kez daha kınadığı bildirildi.

YENİBİRLİK - Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, karşı tarafın talebi üzerine Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki başbakan, Türkiye ve Belçika'da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını bir kez daha kınadığı görüşmede, terörizmle mücadeleyi işbirliği içerisinde kararlılıkla sürdürmenin önemini vurguladı. Brüksel'de 18 Mart'ta gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi'nde mutabık kalınan anlaşma çerçevesinde ilerleyen göç alanındaki işbirliğini değerlendiren Davutoğlu ve Merkel, gerek düzensiz göçün ortaya koyduğu tehditlerin bertaraf edilmesi, gerek savaştan kaçan masum insanların hayatlarını kaybetmesinin önüne geçilmesi bağlamında anlaşmanın büyük bir fırsat ortaya koyduğunu dile getirdi. İki başbakan, tüm tarafların işbirliğini dayanışma ruhu içerisinde sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi.