Magazin 27.05.2019 00:30

"Denizi Şansa Bırakma"

Fairy, CarrefourSA ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), denizlerdeki atık plastiğe dikkat çekmek ve tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkla yaklaşmalarını sağlamak amacıyla yeni bir kampanya başlatıyor.

 Kampanyanın tanıtımı, geçtiğimiz gün P&G Türkiye CEO’su Tankut Turnaoğlu ev sahipliğinde, CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Bayram Öztürk’ün katılımıyla Deniz Müzesi’nde gerçekleşti.

“Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Fairy” şişelerinin kullanılacağı kampanya kapsamında tüketiciler; 53 ildeki 611 CarrefourSA mağazasındaki geri dönüşüm otomatlarına boş Fairy şişelerini atıp karşılığında indirim kuponu alacak böylece geri dönüşüme katkı sağlayacaklar.

Kampanya için kullanılacak Fairy şişeleri ise yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten üretilmiş. Geri dönüşümlü plastiğin yüzde 10’unun okyanuslardan, göllerden ve nehirlerden toplanmış olması dikkat çekiyor.

Dünya Okyanus ve denizleri son yıllarda kirlenme konusunda yeni bir tehditle karşı karşıya. Bu yeni tehlike ise plastikler. Plastiklerin deniz ve okyanuslardaki kalış süreleri yıllarla ifade edilecek kadar uzun… Bu noktadan yola çıkan, yaşamları iyileştirmeye odaklanan P&G markalarındanFairy, Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), denizlerdeki plastiğe dikkat çekmek için el ele vererek tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkla yaklaşmalarını sağlamak amacıyla “Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy” ile anlamlı bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor; “Denizi Şansa Bırakma”… ARSLAN GÜVEN