Spor 16.09.2018 23:34

Derbide Kazanan Yok

NFL'in 2. haftasında Minnesota Vikings deplasmanda Green Bay Packers ile 29-29 berabere kaldı.
Derbide Kazanan Yok

Bertan ERMAN

Green Bay Packers, maçın ilk hücum serisinde istediğini yapamasa da, başarılı bir savunma sonucunda touchdown yaptı. Minnesota Vikings'in ilk hücum serisinin 6. oyununda gerçekleşen 4. ve son hücum hakkında wide receiver Geronimo Allison, Matt Wile'ın degajını (punt) blokladı. Havalanan topu çaylak cornerback Josh Jackson, gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrası ekstra golde de isabeti bulan Packers, karşılaşamada 7-0 öne geçti. (7.28) Ancak Vikings, cevap vermekte gecikmedi. Kickoff dönüşü sonrası, yarı sahaya yakın bir yerden başlayan hücum serisinin sonunda wide receiver Laquon Treadwell, Kirk Cousins ile birlikte oynadıkları 14 yardalık pas oyunundan touchdown çıkardı. (3.04) Ekstra golün de sayı olması sonucunda skora denge geldi ve ilk çeyrek 7-7'lik eşitlikle tamamlandı. Packers, ikinci 15 dakikalık bölüme touchdownla başladı. Peynir Kafalılar'ın önceki çeyrekten kalan hücum serisi, Aaron Rodgers-Davante Adams işbirliğinin 9 yardalık pas touchdownı ile sonuçlandı. Mason Crosby'in golü sonrası Wisconsin ekibi, rakibi karşısında yeniden 7 sayılık bir üstünlük kurdu. (12.28) Kalan süre zarfında Minnesota Vikings bir alan golü fırsatından yararlanamadı ve çeyreğin son hücumunda Mason Crosby, 37 yarda uzaklıktan alan goü kaydetti. Devreye Green Bay Packers'ın 17-7'lik üstünlüğüyle gitti.

Peynir Kafalılar, 3. çeyrekte Mason Crosby'in kaydettiği ikinci alan golü sonrası farkı 13 sayıya çıkardı. (6.32) Son 15 dakikaya 20-7 geride giren Minnesota Vikings, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdown yaparak tamamlamayı başardı. Başarılı wide receiver Stefon Diggs, Kirk Cousins'ın pasını yakladı ve topu gol bölgesine taşıdı. Pas oyunundan gelen 3 yardalık touchdown sonrası ekstra gol de isabetli oldu ve Mor Sarılılar farkı 6 sayıya düşürdü. (14.17) Packers'ta Mason Crosby, bir alan golü daha kaydetse de, Vikings maça tutunmaya devam etti. Kirk Cousins-Stefon Diggs işbirliğinden, toplam 75 yardanın geride kaldığı pas oyunu touchdownla sonuçlandı. Ekstra golün de sayı olmasıyla fark 2'ye indi. (7.18) Ancak Green Bay Packers, Crosby'in iki alan golü daha bulmasıyla skoru 29-21'e geridi.Vikings, maçın bitimine 31 saniye kala wide receiver Adam Thielen, Kirk Cousins'ın 22 yardalık pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrası 2 sayılık denemede Stefon Diggs'in gol bölgesinde 2 yardalık pası yakalamasıyla skora yeniden denge geldi. Mason Crosby de, maçın son hücumunda, 52 yarda uzaklıktan alan golünü kaçırdı ve maç uzatmaya gitti. 

10 dakikalık uzatma bölümünün ilk hücum serisini gerçekleştiren Minnesota Vikings'te, çaylak kicker Daniel Carlson, 49 yarda uzaklıktan alan golü kaçırdı. Buna karşılık Packers da, uzatmadaki ilk hücum serisinden el boş döndü. Daniel Carlson, maçın son hücumunda, bu sefer 35 yarda uzaklıktan bir alan golü kaçırdı ve maç 29-29'luk beraberlikle tamamlandı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 GREEN BAY PACKERS 

Aaron Rodgers (QB): 42'de 30 pas isabeti, 281 yarda pas mesafesi, 1 touchdown pası, 3 koşu oyununda 8 yarda mesafe

Mason Crosby (K): 6'da 5 alan golü, 2'de 2 ekstra gol, 17 sayılık katkı

 MINNESOTA VIKINGS 

Kirk Cousins (QB): 48'de 35 pas isabeti, 425 yarda pas mesafesi, 4 touchdown ve 1 interception pası

Stefon Diggs (WR): 9 top yakalamada 128 yarda mesafe ve 2 touchdown