Vakıf Katılım web
Ekonomi 27.05.2023 07:00

​Dicle Elektrik çalışanlarına "Usta-İşçi Projesi" ile ustalık eğitimi veriyor

Dicle Elektrik, Usta-İşçi Projesi kapsamında saha çalışanlarına ustalık düzeyinde eğitimler verdiği yeni bir projeyi hayata geçirdi.
​Dicle Elektrik çalışanlarına "Usta-İşçi Projesi" ile ustalık eğitimi veriyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çalışanların teknik bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimlerin verildiği projede, çalışanların kendi alanlarında ustalık düzeyine ulaşması hedefleniyor.

Dicle Elektrik, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta görev yapan saha çalışanlarına Usta–İşçi Projesi kapsamında eğitimler düzenlenmeye başladı.

Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen teorik eğitimin ardından sahaya inen çalışanlar, usta personellerin yanında uzmanlık alanlarına göre iş başı eğitime alındı. Çalışanlara alçak gerilim, orta gerilim ölçü devresi eğitimi, topraklama eğitimi, yüksekte çalışma eğitimi, orta gerilim düzeyinde enerji kaybı eğitimi ve İSG eğitimi verildi.

Eğitim sonrası saha çalışanlarının seviye belirleme sınavına tabii tutulduğu projede, yüzde 5'lik dilime giren çalışanlar ödüllendirilecek. Teorik ve pratik eğitimlerin ardından yapılan sınavda başarılı olan personeller, ekip şefi mühendisin gözetiminde eğitimlere eğitmen olarak devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Korhan, 'Türkiye’nin en büyük dağıtım şirketlerinden biri olarak ülkemize katma değer sağlayacak yatırımlarımızın yanında çalışma arkadaşlarımızın sahada en güvenli şekilde çalışmalarını gerçekleştirmeleri için eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.' ifadesini kullandı.