Ekonomi 03.03.2016 08:40

DİSK'ten Renault işçilerine destek

DİSK üyeleri, Bursa'da Oyak Renault fabrikasında işten çıkarılan işçilere destek vermek için Ümraniye'deki Renault Genel Müdürlüğü binası önünde eylem yaptı. YENİBİRLİK- DİSK üyesi bir grup öğle saatlerine Ümraniye'deki…
DİSK'ten Renault işçilerine destek

DİSK üyeleri, Bursa'da Oyak Renault fabrikasında işten çıkarılan işçilere destek vermek için Ümraniye'deki Renault Genel Müdürlüğü binası önünde eylem yaptı.

YENİBİRLİK- DİSK üyesi bir grup öğle saatlerine Ümraniye'deki bina önünde toplandı. Ellerinde pankart bulunan grup sloganlar attı. Eylem sırasında bina önünde polis TOMA ile önlem aldı.

"İŞÇİLERİMİZE YÖNELİK SALDIRILAR ŞİDDETLENMİŞTİR"

Grup adına konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Bursa'daki Renault fabrikasında DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikamıza üye olan işçiler, Türk Metal Sendikası, MESS, Renault yönetimi ve siyasi iktidarın sistematik saldırılarıyla karşı karşıyadır. Hepimizin bildiği gibi Mayıs 2015'te yaşanan metal fırtınasının ardından, yıllardır işçiyi patronlara satan sarı sendika Türk-Metal'den istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikamıza üye olan işçilerimize yönelik saldırılar özellikle son bir haftadır şiddetlenmiştir. Birleşik Metal İş üyesi işçiler haklarını aradıkları için ücretlerinin artmasını talep ettikleri için ve sendika seçme özgürlüğüne iş verenin saygı duyması için yaptıkları eylemler sonucunda polisin saldırısına uğramışlardır" dedi. Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız şekilde dağıldı.