Batman 27.03.2021 09:01

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Batman'da kanaat önderleriyle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kötülükte ve düşmanlıkta yardımlaşan insanlar olduğuna işaret ederek "Onların en önemli hedefi bizim ailemiz, aile değerlerimiz. Ailemize sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Batman'da kanaat önderleriyle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ali Erbaş, Batman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Batman İl Müftülüğünün düzenlediği programda konuşan Erbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve kanaat önderlerinin toplumda iyiliğin, hayrın, hasenatın gönüllü erleri olduğunu belirtti.

Başkanlığın hizmetlerine ve gelecek vizyonuna katkı sunması bakımından bu buluşmaları önemli bulduklarını kaydeden Erbaş, "Sizlerle bir araya gelmeyi ve istişare etmeyi çok önemsiyoruz. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki, 'İşlerinizde istişare ediniz.' İşte bu bizim istişareye yönelik bir görüşmemizdir, müzakeremizdir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak faaliyetlerimizi daha nitelikli nasıl yapabiliriz. Yaşadığınız şehrin çocuklarına, gençlerine, ailelerine, insanlarına el birliği ile iyiliği, hayrı nasıl götürebiliriz. Hizmetlerimizde sizlerle iş birliği yapmayı hepimiz için Diyanet ve milletimiz için çok faydalı görüyorum." dedi.

Erbaş, insanlığın iyiliği için çalışmanın önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşları olarak hepimizin, milletimizin ve insanlığın hayrına olacak şekilde çalışmalar yapmamız önemli. Aksi halde kendi menfaatini öne çıkaran, kültür ve medeniyet değerlerimizi dikkate almayan bir yaklaşım, faydadan çok zarar verecektir. Kur'an-ı Kerim'de, 'İyilik ve takvada yardımlaşınız, düşmanlık ve günahta yardımlaşmayınız' buyruluyor. İyilik ve erdem için bir araya gelenler, çok çalışıp güçlü olursa, fitne ve bozgunculuk için bir araya gelenler başarılı olamazlar. Yeter ki biz çok çalışalım, iyilik yolunda olanlar çok çalışsın.

İslam dünyasını zayıflatan unsurların farkında olmak gerek. Irk, mezhep, meşrep ideoloji kavgaları ve cehalet İslam coğrafyasını zayıflatan fitnelerdir. Kur'an şifadır, her derdimize devadır. Rabbimiz bizi uyarıyor, 'Allah'a ve Resulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyiniz. Sonra korkuya kapılır dağılırsınız da gücünüz gider. Sabrediniz, Allah sabredenlerle beraberdir.', 'Hepiniz Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız.' Akif, Allah kendisinden razı olsun, 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez.' diyor. Tefrikayı eğer beldemize, mahallemize, şehrimize, vatanımıza uğratmazsak başarılı olduk demektir."

"Aile olmazsa olmazımız"
Gençlerin kitapla buluşturulması gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Kitap cehaletin ortadan kalkması için en önemli unsur. Gençlerimizi ve çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi en güzel bir şekilde ulaştırmaya çalışalım. Aile olmazsa olmazımız. Kötülükte ve düşmanlıkta yardımlaşan insanlar var. Onların en önemli hedefi bizim ailemiz, aile değerlerimiz. Ailemize sahip çıkalım. Aile sağlam olursa toplum sağlam olur, toplum sağlam olursa millet sağlam olur." ifadelerini kullandı.

Batman Valisi Hulusi Şahin ise konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı Batman'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Erbaş'ın konuşmasının ardından katılımcılar söz alarak duygu, düşüncelerini paylaştı.

Programda selamlama konuşması yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Başkan Erbaş'a ve katılımcılara teşekkür etti.

Programın sonunda Başkan Erbaş, Batman'da cami yaptıran hayırseverlere teşekkür belgesi verdi.