Kültür Sanat 14.05.2022 22:17

Dönüşümden Yansımalar Yeni İstanbul Modern'e Doğru

Sanatı, sanatçıyı, sanatseverleri sergileriyle besleyen ve ülkemizin ilk modern, çağdaş sanat müzesi olma özelliğini taşıyan İstanbul Modern, Karaköy'deki yeni binasının açılışı için gün sayıyor.
Dönüşümden Yansımalar Yeni İstanbul Modern'e Doğru

Sanatı, sanatçıyı, sanatseverleri sergileriyle besleyen ve ülkemizin ilk modern, çağdaş sanat müzesi olma özelliğini taşıyan İstanbul Modern, Karaköy'deki yeni binasının açılışı için gün sayıyor.

İş insanı olmasına karşın tüm yaşamını sanata adayan Bülent Eczacıbaşı ise inşaatın tüm yapım aşamasını kendi objektifinden çıkan karelerle sanatseverlere buluşturuyor

SEMA SEZEN

İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı, yazar ve fotoğraf sanatçısı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Modern'in yeni binasının görünümünü tarihi açılışından önce fotoğraf kareleriyle sanatseverlere sundu. 12 Mayıs günü açılan sergi, İstanbul Modern’in Beyoğlu’ndaki geçici binasında 3 Temmuz tarihine kadar görülebilecek.
Serginin küratörlüğünü ise ülkemizin adını çalışmalarıyla yurt dışında da duyuran deneyimli tasarımcı Bülent Erkmen üstlendi. Erkmen, üstlendiği her işte olduğu gibi zarif ve özgün dokunuşlarıyla sergiyi kurgulayarak, sanatseverlerin görsel hafızalarında iz bıraktı.

FOTOĞRAFLAR NEFES ALIYOR
Her karesine ayrı bir kompozisyon yansıtan Bülent Eczacıbaşı, bize adeta yeni İstanbul Modern binasının ruhunu hissettirdi. Her karenin içerdiği renkler farklı duyguları bir arada barındırıyor. Karelerin her anı doğal her yansımasının bir öyküsü var. Fotoğraflara bakıldığında onların canlı ve nefes aldığını düşünebilirsiniz. Eczacıbaşı'nın objektifine yansıyan karelerden oluşan bu seçki, size işçilerin o andaki duygularını, işlerindeki özeni hissetmenizi sağlıyor.

İŞ GÜVENLİĞİ ÖNEMİNE VURGU

Öte yandan işçilerin ustalığından ve güvenliğinden emin bakışlarıyla özenli, tam konsantre çalışmalarının yansıdığı o kareler, geçirdiğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) haftasına da vurgu yapıyor. Her türlü güvenin sağlandığı inşaat ortamı, diğer bina yapım projelerine de örnek teşkil ediyor.

Sergideki en önemli unsur ise bana göre Bülent Eczacıbaşı'nın tüm bu duyguları yakalayıp tek kadraja sığdırması ve izleyicinin zihinlerinde yeni binanın içinin eskizlerini şekillendirmesi oldu.

İstanbul Modern'in yeni binasının, dünya çapında ve ülkemizden sanatçıların eserleriyle uzun yıllar boyunca sanatın nabzını İstanbul'dan tutacağını düşünüyorum..

Ziyaret bilgileri

Sergi, İstanbul Modern’in ziyaretçilerini bir süre ağırladığı, Meşrutiyet Caddesi No: 99 Beyoğlu adresindeki eski mekânında 3 Temmuz 2022 tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 arasında ziyaret edilebilir.