Türkiye - Gündem 14.09.2019 10:38

Duayen gazeteci Nahit Duru hayatını kaybettİ

Türk basınının duayen ismi gazeteci ağabeyimiz Nahit Duru hayatını kaybetti.
Duayen gazeteci Nahit Duru hayatını kaybettİ

Duru, bir süredir Ankara'da, KOAH ve kalp tedavisi görüyordu.

Duru, son dönemde Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi görevini yürütüyordu. Ankara gazeteciliğinin en önemli temsilcilerinden olan Duru, Eski Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, Yurt Gazetesi Ankara Temsilciliği yapmıştı.

Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin kurucu üyesi de olan Nahit Duru, 3 Temmuz sürecinde FETÖ'nün şike kumpasına karşı da önemli bir direniş göstermişti.

Nahit Duru'nun cenazesi, Pazar günü öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camisinden kaldırılacak.

NAHİT DURU KİMDİR

1945'te Samsun’da doğdu. İlkokulu Samsun’da, ortaokulu Sivas’ta okudu. Liseye İstanbul’da başladı. 1964’te Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. İlk olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Bir yıl sonra iktisat fakültesine geçti. İktisat fakültesinde bir yıl öğrenim gördü. Sonra ayrılıp Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde Tiyatro Bölümüne geçti. Bir yıl sonra oradan da ayrıldı ve özel gazetecilik halkla ilişkiler yüksek okulundan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1966 Ulus Gazetesinde başladı. Barış, Ankara Telgraf, Hürriyet gazetelerinde muhabirlik yaptı. Toplum, Yedi Gün dergileri, Politika gazetesi, Flaş gazetesinde çalıştı. Dünya gazetesinde görev aldı. Parlamento muhabirliği yaptı. 1980 sonrası Arayış dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Ardından Türk Haberler Ajansı’na girdi. 1994’te Best FM’de genel koordinatörlük görevini yürüttü.

Duru, aynı zamanda 1980 dönemini anlatan "Arayış" isimli bir kitaba da imza atmıştı.