Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 20.02.2016 03:45

Dulalarla uğurladık

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için tören düzenlendi Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlerden 8'i için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. YENİBRİLİK ANKARA - Bsşkent, 17…
Dulalarla uğurladık

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için tören düzenlendi

Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlerden 8'i için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

YENİBRİLİK ANKARA - Bsşkent, 17 Şubat’taki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı. 28 kişiden sivil memurlar Mustafa Haliloğlu, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok, Fatma Berna Atmaca ve Sedat Durgun ile astsubaylar İbrahim Baran ve Ertan Akgül'ün Türk bayrağına sarılı naaşları Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖZÜN ARKADA KALMASIN

Mustafa Haliloğlu’nun tekerlekli sandalyeyle cenazeye gelebilen babası Ömer ise “Ben sana canımı verseydim” diyerek evladını toprağa vermenin acısını yaşadı. Haliloğlu’nun oğlu da dedesinin dizinin dibinde ağladı. 

Figen Gündüz’ün tekerlekli sandalye ile camiye gelen annesi, “Acımız çok büyük ama gururluyuz” dedi. 

Bazı şehit yakınları, naaşların cenaze araçlarına alınması sırasında kırmızı karanfiller attı, “Aşkım gözün arkada kalmasın”, “Annen sana kurban olsun”, “Cennet bahçelerinde dolaş, sen merak etme” diyerek yakınlarını uğurladı. Güner Altınok’un eşi, konvoydaki araca sarılarak, “Nereye gidiyorsun, sensiz ne yaparım” diyerek ağladı. 

Öte yandan saldırıda yaşamını yitiren sivil memur Yıldız Demirtaş (50) için de Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Demirtaş'ın naaşı son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazının ardından astsubaylar Ertan Akgül (39) ve İbrahim Baran (42) ile sivil memurlar Figen Gündüz (51), Sedat Durgun (45), Güner Altınok (51), Mustafa Haliloğlu(53) ve Meryem Yılmaztürk'ün (40) cenazeleri, Cebeci Askeri Şehitliğine getirildi.

Kayseri, Uşak ve Polatlı'da yas vardı

Saldırıda hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek Kayseri'de Kartal Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Hava İstihkam Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer'in (44) cenazesi, memleketi Uşak'ta defnedildi.

Şehit Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Cüneyt Sertel de Polatlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Hayatını kaybeden sivil memur Fevziye Kayış'ın (42) cenazesi memleketi Çorum'da defnedildi.

Şehit Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Recep Gülen'in cenazesi Amasya'da toprağa verildi.

Şehit Hava Ulaştırma Er Ali Öztaş'ın cenazesi, Adana'da defnedildi.

Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Kutlu'nun cenazesi, memleketi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde defnedildi.

Saldırıda yaşamını yitiren Milli Savunma Bakanlığında sivil memur olarak çalışan Filiz Koçak'ın cenazesi, Şereflikoçhisar ilçesinde defnedildi.

Deniz Başçavuş Eren Ördek İzmir'de toprağa verildi.

Saldırıda şehit düşen Astsubay Üstçavuş Uğur Fetih Özdemir'in cenazesi, Erzincan'da toprağa verildi.

Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener'in cenazesi memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toprağa verildi.