Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 17.03.2017 16:39

Dünya sineması Başkentlilerle buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen "28. Ankara Uluslararası Film Festivali"nde, dünya sinemasının seçkin örnekleri izleyiciyle buluşturulacak.
Dünya sineması Başkentlilerle buluşacak

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkbank sponsorluğunda düzenlenen "28. Ankara Uluslararası Film Festivali", bol sürprizli programla 20-30 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Festival, "Anısına", "Berlin'den Taze Taze", "Bir Ülke: İspanya", "Terence Davies Retrospektifi", "Körleşme", "Usta İşi" ve "Dünya Festivallerinden" bölümlerinden oluşacak.

"Anısına" bölümünde yönetmen Michelangelo Antonioni "Passenger", Ingmar Bergman "Smiles of a Summer Night" filmleriyle anılacak. Yönetmen Abbas Kiarostami "Close up", Andrzej Wajda "Afterimage", Jacques Rivette ise "La Bande des Quatre" filmleriyle seçkide yer alacak.

"Berlin'den Taze Taze" bölümünde Berlin Film Festivali'nde gösterilen ve yarışan filmler, Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Berlin Film Festivali'nin açılışını yapan Etienne Comar'ın ilk filmi "Django", "Altın Ayı" kazanan Macar yönetmen Ildiko Enyedi'nin filmi "On Body and Soul", en iyi senaryo ödülüne layık görülen Sebastian Lelio imzalı "A Fantastic Woman" izleyiciyle buluşacak.

Festivalde, İspanyol yapımı filmler de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. "Bir Ülke: İspanya" bölümünde, David Trueba'nın "Living Is Easy with Eyes Closed", Luis Garcia Berlanga'nın "The Executioner" filmi izlenebilecek.

"Bir Retrospektif" bölümünde de senarist, yönetmen, romancı ve oyuncu Terence Davies'in en bilinen çalışmaları yer alacak. Seyirci beyaz perdede "Distant Voices", "Still Lives", "On of Time and the City", "A Quiet Passion", "The Long Day Closes", "Sunset Song", "Terence Davies Trilogy" filmlerini izleme şansı bulacak.

Festivalin teması olarak belirlenen "Körleşme" bölümünde ise ders niteliğindeki filmlerle "Sinema bizi ne zaman körleştirir, seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur" sorularına yanıt aranacak. Bu bölümün öne çıkan filmleri arasında Kirsten Johnson imzalı "Cameraperson", Wim Wenders'in başyapıtı "Paris Texas", Stanley Kubrick'in unutulmaz eseri "A Clockwork Orange" da yer alıyor.