Vakıf Katılım web
Teknoloji 14.07.2016 14:00

Dünya turundaki Solar Impulse 2 Kahire'de

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 uçağı, dünya turunun 16'ncı etabında Sevilla Havalimanı'ndan Kahire'ye ulaştı. YENİBİRLİK -  İspanya'nın Seville kentinden havalanan uçak, yaklaşık 48 saatlik uçuştan sonra 16'ncı…
Dünya turundaki Solar Impulse 2 Kahire'de

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 uçağı, dünya turunun 16'ncı etabında Sevilla Havalimanı'ndan Kahire'ye ulaştı.

YENİBİRLİK -  İspanya'nın Seville kentinden havalanan uçak, yaklaşık 48 saatlik uçuştan sonra 16'ncı etabını başarıyla tamamladı.Mısır Piramitleri ve Büyük Gize Sfenksi'ni geçen İsviçreli Andre Borschberg pilotluğundaki uçak, Kahire Havalimanı'nda Mısır Havacılık ve Enerji Bakanları tarafından karşılandı.Proje yetkilileri, 16'ncı etapta ilk kez pil düzeyinin yüzde 30'un altına düştüğünü belirtti.Dünya turuna 5 Mart 2015'te Abu Dabi'den başlayan Solar Impulse 2'nin, hava durumuna göre birkaç gün içinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne doğru havalanacağı bildirildi. Kahire'den Abu Dabi'ye 17'nci etap için yola çıkacak uçak, Bertrand Piccard pilotluğunda dünya turunun son etabını tamamlamış olacak.Ağırlığı sadece 2,3 ton olan uçağın 72 metrelik genişliğe sahip kanatlarında toplam 17 bin 248 güneş hücresi bulunuyor. Solar Impulse 2, gündüzleri lityum bataryalarında güneş enerjisi depolayabilmesi sayesinde geceleri de uçabiliyor.Solar Impulse 2, turunu tamamlayabilirse dünyanın çevresini sadece güneş enerjisi kullanarak kateden ilk uçak, uçağın mucidi ve pilotları Bertrand Piccard ve Andre Borschberg de dünyanın çevresini güneş enerjisiyle dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçecek.