Ekonomi 15.03.2016 10:35

Dünyaca ünlü otel satılıyor

Dünyaca ünlü Sheraton otellerini de bünyesinde bulunduran Starwood satılıyor. Şirketin 13 milyar dolar kanşılığında Çinli Anbang’ın olması bekleniyor. YENİBİRLİK - Sheraton, W Hotels ve St Regis gibi dünyaca ünlü otel zincirlerini bünyesinde…
Dünyaca ünlü otel satılıyor

Dünyaca ünlü Sheraton otellerini de bünyesinde bulunduran Starwood satılıyor. Şirketin 13 milyar dolar kanşılığında Çinli Anbang’ın olması bekleniyor.

YENİBİRLİK - Sheraton, W Hotels ve St Regis gibi dünyaca ünlü otel zincirlerini bünyesinde bulunduran Starwood satılıyor. Financial Times’ın haberine göre Starwood Çinli Anbang grup tarafından yönetilen bir konsorsiyum ile satın alma görüşmeleri yürütüyor. Starwood’un otellerinin ve markaların satışı için 13 milyar dolar istediği öne sürülüyor. 12 yıl önce Çin’de araç sigortası işiyle iş hayatına başlayan Anbang Starwood’u satın alırsa şirket büyük bir yatırım grubuna dönüşecek. Anbang son bir buçuk yıldır 23 milyar doların üzerinde yatırım yaptı. Şirketin şu anki varlıklarının toplam değerinin 123 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.