Kültür Sanat 12.08.2020 12:34

Dünyaca Ünlü Sanat Eserleri Bir Tık Uzaklıkta

Türkiye'nin ilk mobil seyahat uygulaması Piri, sanatseverleri ücretsiz ve dijital bir sanat yolculuğuna çıkarıyor. Her hafta sanat tarihinin en önemli eserlerinin sesli hikayesini sunan Piri'nin içerikleri arasında Botticelli'nin İlkbahar tablosu, Gustav Klimt'in Öpücük'ü, Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği de bulunuyor.
Dünyaca Ünlü Sanat Eserleri Bir Tık Uzaklıkta

İşte Piri ile keşfedebileceğiniz o sanat eserlerinden bazıları;

 İlkbahar, Botticelli: Botticelli’nin sanat dünyasında çok konuşulan müthiş eseri “La Primavera” yani İlkbahar. Peki bu eserin adı neden ilkbahar? Figürler neyi temsil ediyor? Bu tablonun düğünle ne ilgisi var? Botticelli'nin bu eserde, 170 farklı türden 500'ü aşkın çiçek resmettiği doğru mu? Tüm bu soruların cevabının ele alındığı eser Piri kullanıcılarından büyük ilgi topladı.

 Atina Okulu, Raffaello: Atina Okulu, Raffaello tarafından 16.yy’da yapılıyor ve şu an Vatikan’daki saraylardan birinde yer alıyor. Rönesans’ın kalabalık resimlerinden biri olan eserde antik dönemin ve ilkçağın en önemli düşünür ve matematikçileri yer alıyor. Felsefe ve matematiğin iç içe olduğu bu eserde soyut ve somut öğeler birbirini besliyor.

 Öpücük, Gustav Klimt: Avrupa sanatının en çok kopyalanan resimlerinden biri olan bugün bilinen adı ile ‘The Kiss’ yani ‘Öpücük’ ya da ‘Öpüş’. Klimt bir mektubunda bu eserinden ‘Aşıklar’ diye de bahsediyor.

 Nedimeler, Velazquez: Bu eser, sanat tarihinin en çok analiz edilen resimlerinden biri. 1656’da İspanyol ressam Diego Velazquez tarafından yapılan eserin sırları hala çözülemedi. Velazquez’in ustalık eseri kabul edilen Nedimeler’i çözülemeyen sırları keşfetmek için eseri Piri’den ücretsiz bir şekilde dinleyebilirsiniz.

 Son Akşam Yemeği, Da Vinci: ‘Son Akşam Yemeği’ yüzyıllardır bir müzenin değil, Milano’daki bir manastırın yemekhane duvarını süslüyor. Konusu Avrupa resim sanatının belki de en çok işlenen konularından biri olan; Hz. İsa ve 12 havarisinin birlikte yediği son yemek. Ancak bu klasik konu, Leonardo’nun ellerinde öyle güzel şekillenmiş ki… Son Akşam Yemeği bugün dünyanın en bilinen eserleri arasında yerini almış durumda. 

Detaylı basın bülteni ve görselleri ekte bulabilirsiniz...