Vakıf Katılım web
Spor 10.12.2018 04:17

Eagles Uzattı Cowboys Kazandı

NFL'in 14. haftasında Dallas Cowboys, NFC Doğu Grubu rakiplerinden Philadelphia Eagles'ı, uzatmada bulduğu touchdownla 29-23 mağlup etti.
Eagles Uzattı Cowboys Kazandı

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya etkili bir savunmayla başlayan Dallas Cowboys, Brett Maher'in 28 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile öne geçti. (2.25) Etkili savunmasını sürdüren Cowboys, ikinci 15 dakikaya 3-0 önde girdi. Fakat Teksas ekibi, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde ttop kaybı yaptı. Dak Prescott'ın Amari Cooper'a touchdown için attığı pası, Philadelphia Eagles'ın 23 yaşındaki cornerbacki Rasul Douglas, kendi yarı sahasının 1 yarda çizgisinde yakaladı dönüşünde 17 yarda koştu. (10.12) Ancak Eagles, interception sonrası elde ettiği hücum serisini iyi bir şekilde değerlendiremedi. Dallas Cowboys savunması da, çeyreğin bitimine 52 saniye kala önemli bir iş çıkardı. Defansif tackle Tyrone Crawford, Carson Wentz'i sacklerken fumble yapmasını da sağladı. Yere düşen topu ise, bir başka defansif tackle Maliek Collins yakaladı ve takımına yeni bir hücum serisi kazandırdı. Son hücumda Brett Maher, 62 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle kulüp rekorunu kırarak, Dallas Cowboys'un soyunma odasına 6-0'lık üstünlükle gitmesini sağladı.

Philadelphia Eagles, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde de sayı üretemedi. Buna karşılık Dallas Cowboys, Brett Maher ile 21 yarda uzaklıktan alan golü sayısı buldu ve farkı 9 sayıya çıkardı. (8.59) Kısa bir süre sonra Eagles, maçtaki ikinci interceptionını, safety pozisyonunda oynayan Corey Graham ile gerçekleştirdi. Dak Prescott'ın çaylak wide receiver Michael Gallup'a attığı pası, Cowboys yarı sahasının 30 yarda çizgisinde yakalayan Graham, 28 interception sonrasında 28 yarda koştu. (6.08) Yeşil Beyazlılar, 4 saniye sonra, maçın ilk touchdown sayısını yaptı. Carson Wentz'in kısa mesafeli pasını yakalayan Alshon Jeffery, savunmanın müdahalesine rağmen topu gol bölgesine ulaştırdı. Fakat Jake Elliott, ekstra golü sayıya çeviremedi. (6.04) Farkı 3 sayıya düşüren Phila, Cowboys'u bir kez daha top kaybına sürükledi. Defansif end pozisyonunda oynayan Michael Bennett, Dak Prescott'ı sackledi. Bu sırada Prescott topun hakimiyetini kaybetti ve fumble oldu. Yere düşen topu bir diğer defansif end Brandon Graham yakaladı ve takımına kendi yarı sahasının 45 yarda çizgisinden başlayan yeni bir hücum serisi kazandırdı. (2.06)

Son 15 dakikaya 9-6 geride giren Philadelphia Eagles, önceki çeyrekten kalan hücum serisini Jake Elliott'ın 26 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle tamamladı ve skora denge getirdi. (12.11) Buna karşılık Cowboys, maçtaki eşitliği kendi lehine bozdu. Başarılı wide receiver Amari Cooper, Dak Prescott'ın 28 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Tocuhdown sonrasında Brett Maher, ekstra golde isabetli bir vuruş yaptı ve Teksas ekibi bir kez daha öne geçti. (7.46) Philadelphia Eagles'ın cevabı yaklaşık 3 buçuk dakika sonra geldi. Çaylak tight end Dallas Goedert, Carson Wentz'in kısa mesafeli pasını gol bölgesinde tuttu. (3.12) 3 yardalık touchdowndan sonra ekstra golde de sayı bulan Eagles, skorda ikinci kez beraberliği sağlasa da, 11 saniye sonra Amari Cooper sahneye çıktı. Başarılı wide receiver, Dak Prescott'ın pasını yakaladı ve uzun mesafeli bir koşu ile topu gol bölgesine taşıdı. Toplam 75 yardanın geride bırakıldığı touchdown sonrasında Brett Maher, isabetli bir ekstra gol daha attı ve Cowboys üçüncü kez rakibine 7 sayılık bir üstünlük kurdu. (3.01) Fakat pes etmeyen Eagles, Carson Wentz-Darren Sproles işbirliğinde gerçekleşen 6 yardalık pas oyunundan bir touchdown daha çıkardı. Darren Sproles, 6 yardalık pas oyununda kısa mesafeli pası yakaladı ve 5 yarda koşarak gol bölgesine vardı. Phila, ekstra golün de sayı olmasıyla skoru yeniden eşitledi. (1.39) Normal sürenin son hücumunda alan golü yerine touchdown kovalayan Dallas Cowboys'ta Dak Prescott, Fletcher Cox tarafından sacklendi ve 1 saatlik normal süre 23-23'lük beraberlikle sona erdi. Para atışı sonrasında 10 dakikalık uzatma süresinde ilk hücum hakkına sahip olan Cowboys, bitime 1.55 dakika kala maça son noktayı koydu. 15 yardalık pas oyununda Amari Cooper, Dak Prescott'ın pasını Rasul Douglas'ın savunmasına rağmen yakaladı ve topu gol bölgesine ulaştırdı. Teksas ekibi, bu touchdownla karşılaşmayı 29-23 kazandı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 DALLAS COWBOYS 

Dak Prescott (QB): 54'te 42 pas isabeti, 455 yarda pas mesafesi, 3 touchdown ve 2 interception pası, 4 koşu oyununda 2 yarda mesafe

Amari Cooper (WR): 13'te 10 pas yakalamada 217 yarda mesafe ve 3 touchdown

Tyrone Crawford (DT): 1 solo tackle, 1 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama

Maliek Collins (DT): 1 solo tackle, 1 defansif recover

Brett Maher (K): 4'te 3 alan golü ve 2'de 2 ekstra gol isabetiyle 11 sayılık katkı

 PHILADELPHIA EAGLES 

Carson Wentz (QB): 32'de 22 pas isabeti, 228 yarda pas mesafesi, 3 touchdown pası

Rasul Douglas (CB): 9 solo tackle, 1 interception

Michael Bennett (DE): 5 solo tackle, 2 tackle desteği, 1.5 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama