Vakıf Katılım web
Magazin 23.09.2018 02:00

Edip Akbayram'dan 15 Yıl Sonra Harbiye'de Muhteşem Konser

Edip Akbayram BKM organizasyonuyla düzenlenen "Denizbank Açıkhava Konserleri"nde hem coştu hem coşturdu.
Edip Akbayram'dan 15 Yıl Sonra Harbiye'de Muhteşem Konser

15 yıl aradan sonra tekrar Açıkhava’da sahne alan Akbayram: “Öncelikle her konserimizde söylediğimiz gibi dünyadaki bütün kirli savaşlara inat, dünya üstündeki tüm dostlarımıza sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyorum. Bu şarkıları 15 yıl önce burada söylemiştim. Yıllar sonra bugün burada sevgili dostlarla böyle bir akşamı paylaşıyor olmak çok güzel” dedi. Özgün müziğin dev ismi Edip Akbayram günlerdir birlikte hazırlandığı 17 kişilik senfoni orkestrasıyla sevenlerine müzik ziyafeti verdi. Coşkulu kalabalığın her şarkıya eşlik ettiği konserde, üstad Edip Akbayram ‘Eşkiya Dünya’ya Hükümdar Olmaz’, ‘Hasretinle Yandı Gönlüm’, ‘Metris’, ‘Gönül Dağı’, ‘Aldırma Gönül’ gibi eserleri seslendirdi.
Bu unutulmaz konseri dinlemeye gelenler arasında Sagopa Kajmer, Kubat, Fırat Danış, Onur Atilla gibi isimler de vardı.

“BENİ AŞIK ETTİ KENDİNE”

Akbayram konserin ikinci yarısında “Bir sevincimi daha paylaşmak istiyorum sizlerle; dede oldum. Lavin bebek beni aşık etti kendine. Sevgili kızım Türkü’ye çok teşekkür ediyorum. Şimdi sizleri kızım Türkü Akbayram’la baş başa bırakıyorum ben onun yerine vokale geçiyorum” diyerek mikrofonu kızına bıraktı. Akbayram, kızı ‘Rüzgar’ türküsünü seslendirirken ona vokal yaptı. Ardından baba kız birlikte el ele “Eğil Salkım” türküsünü söylediler. Binler, bu güzel düeti uzun uzun alkışladı. Ayrıca Akbayram, kızı Türkü Akbayram’ın Ekim ayının başında single’ının çıkacağı müjdesini verdi. Edip Akbayram “Bizi meydanlarda yalnız bırakmadığınız gibi burada da yalnız bırakmadığınız için sizlere çok müteşekkirim. Bizi yalnız bırakmayan ünlü arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederim” diyerek binlerce seyirciye şükranlarını sundu. Akbayram, 45 senedir bu sahnede şarkı söyleyebiliyorsam bu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk sayesindedir diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de andı.
Akbayram konseri “Sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış için ‘Aldırma Gönül’ diyoruz” cümleleriyle bitirdi. Seyircinin dinmeyen alkış ve ıslıklarına kayıtsız kalmayan Edip Akbayram “Aldırma Gönül” ile bis yaparak binlerce seyirciyi sevindirdi.