Magazin 27.06.2019 00:30

Efsunlu vizyon için gün sayıyor

Yapımcılığını Enis Özkan'nın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Uğur Kaplan'ın oturduğu ve senaryosunu Alper Kıvılcım, Özgür Bakar ve Koray Yeltekin'in yazdığı "Efsunlu" isimli korku fimi görücüye çıkmak için gün sayıyor.
Efsunlu vizyon için gün sayıyor

Başrollerinde Sedef Şahin, Elif Kartal, İlke Al, Dilara Çakır, İrem İpek, Hilal Orhan, Reyhan İlhan, Zeynep Turpçu, Nilgün Atılgan, Orçun Çıtır gibi tiyatro kökenli oyuncuların yer aldığı korku filmi 2019 yılında adından çok söz edeceğe benziyor.

5 Temmuz'da vizyona gireceği açıklanan sinema filmin hikayesi şöyle..Yıllar önce kızlar yurdunun kapısının önüne bırakılan Burcu bebek, yurdun sahibesi Zahide tarafından evlatlık alınmış, çaresi bulunmayan bir beyin hastalığı olduğu düşüncesiyle 20’li yaşlarına kadar insanlardan uzak bir şekilde kilitli kapılar ardında büyütülmüştür. Konuşamaz ve vahşi bir hayvan kadar hırçındır. Yurtta kalan kız öğrencilere zarar vermemesi için Zahide onu odasından dışarı çıkarmasa da onun tüm yurdu saran çığlıkları, yurttaki kızların geceleri birbirlerini korkutmak için anlattıkları ve Burcu’nun içinde cin olduğunu iddia eden korku hikayelerine konu olmaktadır.
Yurda yeni kayıt yaptırmış olan Kübra, kendisine karşı üstünlük kurmaya çalışan Funda ve arkadaşlarının zorbalıklarıyla zor günler geçirmektedir. Birkaç yıl önce annesini doktorların hatasıyla ameliyat masasında kaybetmiş, başka insanların kendisi gibi acı çekmesini istemediğinden de üniversitede hemşirelik bölümünü seçmiştir. Amacı insanları iyileştirmek olan Kübra, Burcu’nun hastalığını öğrenip ona yardım etmek istediğinde daha önce hiç şahit olmadığı ve kendisini gizemli bir amaca doğru sürükleyen korku dolu paranormal deneyimler yaşayacaktır.
Acaba Kübra, Burcu’yla iletişim kurmanın farklı bir yolunu mu bulmuştur, yoksa yurda geldiği ilk gün çok daha büyük bir planın parçası olarak mı seçilmiştir? Bilinen bir şey varsa o da bu yurtta hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığıdır.