Ekonomi 01.06.2023 07:00

​Eksim Enerji, 260 megavatlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacak

​Eksim Enerji, 260 megavatlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacak

Yenilenebilir enerji şirketi Eksim Enerji, Nordex Grup ile iş birliği yaparak, "YEKA RES-3" projeleri ile toplam 260 megavat büyüklüğündeki yenilenebilir enerji kaynağını Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

Yenilenebilir enerji şirketi Eksim Enerji, Nordex Grup ile iş birliği yaparak, 'YEKA RES-3' projeleri ile toplam 260 megavat büyüklüğündeki yenilenebilir enerji kaynağını Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eksim Enerji, Türkiye'nin tüm bölgelerinde gerçekleştirdiği yüzde 100 yenilenebilir enerji yatırımlarına yenilerini ekleyerek sektördeki yerini güçlendirmeye devam ediyor.

Ön lisansı onaylanan Amasya, Bingöl, Karaman, Mardin, Siirt ve Yozgat illerindeki rüzgar enerji santrallerinin türbin tedarikine yönelik Nordex ile iş birliği yapacak olan şirket, geçen yıl haziranda gerçekleşen 'YEKA RES-3' yarışmaları kapsamında edindiği 6 lisans için 350 milyon dolarlık bir yatırıma hazırlanıyor.

Bu kapsamda, söz konusu projeler için ön görülen yerlilik oranlarını sağlayacak Nordex'in ürettiği en son teknoloji rüzgar türbinleri, düşük rüzgarlı sahalarda dahi yüksek üretim yakalamayı amaçlıyor. Yenilenebilir enerji dönüşümüne yönelik yapılan bu önemli yatırım, teknolojideki yeniliklerin ülkeye aktarılmasına ve istihdam artışına da katkı sunacak.

Üretim gücünü sürdürülebilir kaynaklardan alan Eksim Enerji, sunduğu yüzde 100 yenilenebilir enerji portföyü ile rüzgar, hidroelektrik ve güneş enerjisine odaklanıyor.

Türkiye'nin her bölgesinde yatırımları bulunan şirket, 2022'de Türkiye'de rüzgar enerjisinden elde edilen elektriğin yüzde 4'ünü üreterek, yeşil bir dünyaya katkı sağladı.