Vakıf Katılım web
Spor 17.08.2018 13:37

"Emre Akbaba İçin 7 Milyon Euro İstediler"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun Emre Akbaba için kendilerinden 7 milyon euro bonservis ücreti istediğini açıkladı.
"Emre Akbaba İçin 7 Milyon Euro İstediler"

Galatasaray, online ikinci el otomobil alım satım platformu ikinciyeni.com arasında forma sırt sponsorluk anlaşması imzaladı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılıların uzun süredir gündeminde bulunan Emre Akbaba transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“BİZİM VERECEĞİMİZ PARA 3 MİLYON EURO”
Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile Emre Akbaba transferi konusunda birçok görüşme gerçekleştirdiklerini ancak anlaşmaya varamadıklarını belirten Albayrak, “Biz kulüpler arasında yeni sezon barış içinde geçsin istiyoruz. Biz maalesef 2-3 aydır Emre Akbaba’yı konuşuyoruz. Ankara’da ben, Hasan başkan, Mustafa başkan 1 saate yakın konuştuk. Bizden Hasan başkan 7 milyon euro istedi. Son sezonu olan futbolcuya biz böyle bir parayı veremeyiz. Özellikle böyle bir sıkıntılı dönemde. Biz buraya 100 liranın hesabını yaparak geldik. Arkadaşlarımız gece geç saatlere kadar çalışıyor ne yapabiliriz diye. Biz son olarak 2.5 milyon euro verdik. Daha sonra da 3 milyon euro’ya çıktık. Dün Kulüpler Birliği toplantısından sonra Hasan başkanı buraya davet ettik. Sağ olsun kendisi de geldi. Uzun uzun konuştuk. Bizim vereceğimiz para 3 milyon euro’dur. Bu parada anlaşamadık. Kendisi, ‘Ben Alanya’ya gidiyorum, yönetim kurulundaki arkadaşlarla konuşup sana döneceğim’ dedi. Ama kendisi Alanya’ya gitmedi, ben takip ettim. Hasan Çavuşoğlu, Alanya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı. Futbolcu da Galatasaraylı. Galatasaray formalı fotoğrafları dönüyor. Ben geç saatlere kadar başkanla konuştum. Şu anda da Emre’yi yönetim kuruluna almışlar, gitmesi için zorluyorlar. Emre de, ‘Ben Galatasaraylıyım’ diyor. Ona da teşekkür ediyoruz. Fatih hocamız, Mustafa başkanımız burada. Bugün bir görüşme daha yapacağız. Bir değerlendirme yapıp kulübümüz, Emre ve Alanyaspor için hayırlısı neyse o olsun. Bunun dışında bir şeye engel olamazsınız. Biz Emre’yi uzun zamandır istiyoruz. Hatta Emre’ye, ‘Sen Galatasaray’a gidiyorsun ama seni Şampiyonlar Ligi’nde oynatamazlar’ demişler. Öyle bir şey yok. İnşallah Şampiyonlar Ligi’nde de oynatacağız. Benim söyleyeceğim bu kadar. Bana bir futbolcu eğer, ‘Ben Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum’ derse ben o futbolcuyu almam” şeklinde konuştu.
Abdurrahim Albayrak, Beşiktaş ile iyi ilişkiler içinde olduklarının da altını çizerek, “Dün Kulüple Birliği başkanıyla bir futbolcuyla ilgili görüş aldık. ’Sorun yok, alabilirsiniz’ dedi. Fikret başkana da teşekkür ederim. Futbolcunun adı da aramızda kalsın. Kulüpler arasındaki transfer görüşmeleri böyle olmalı” ifadelerini kullandı.