Kültür Sanat 16.04.2018 08:00

Emre Yavuz'la Rachmaninoff International Hız Kesmiyor

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında gerçekleştirdiği Beethoven Turnesi'nin ardından, 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması birinciliği ve Schubert Özel Ödülü'nün; 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması üçüncülüğü ve Kissingen Piyano Olimpiyatları birinciliğinin sahibi piyanist Emre Yavuz ile kemancı Tolga Kulak ve çellist Gözde Yaşar'la beraber kurdukları Geistesblitz Trio, bu kez de tüm yıl sürecek Uluslararası Rahmaninov Turnesi'nde.
Emre Yavuz'la Rachmaninoff International Hız Kesmiyor

Sergey Rahmaninov’un eserlerinin seslendirileceği; programında yurt içi ve dışında düzenlenecek resital, oda müziği ve orkestralı konserleri barındıran turne Rahmaninov’un doğum yıldönümü olan 1 Nisan 2018 Pazar günü İzmir Müziksev’de gerçekleşecek resitalle başladı. Üç etaptan oluşan turnenin Nisan-Mayıs-Haziran ayında yer alan etaplarından ikincisi 28 Nisan 2018 İzmir Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, 5 Mayıs 2018 Yeldeğirmeni Sanat, 8-9 Mayıs 2018 Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 17 Mayıs 2018 Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, 19 Haziran 2018 Frankfurt Steinway & Sons, 29 Haziran 2018 Piano Salon Dresden’de düzenlenecek solo ve Geistesblitz Trio konserleri bulunuyor. Sonbaharda çoğunlukla yurt dışında; aralarında Almanya, Avusturya, Belçika ve Fransa’da gerçekleşecek konserlerin de yer aldığı ikinci etabın ardından üçüncü etapta Bilkent Senfoni Orkestrası ile konser verecek olan Emre Yavuz ve Geistesblitz Trio’nun turne programına http://www.emreyavuz.net/events sayfasından ulaşılabilir. 

Emre Yavuz 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nu seslendirmiş ve 2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nda, 2016’da 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödüllerini ve Schubert Özel Ödülü’nü, Dortmund’da düzenlenen 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazanmıştı. Yavuz, 2017 yılında Bad Kissingen’de 15.’si düzenlenen Kissingen Piyano Olimpiyatları’nda birincilik ödülüne layık görülmüştü.
Geistesblitz Trio, Amerika ve Avrupa’da eğitim görmüş üç müzisyenin; kemancı Tolga Kulak, çellist Gözde Yaşar ve piyanist Emre Yavuz’un İzmir’de bir araya gelmeleri ile oluştu. Her biri farklı oda müziği topluluklarında yer almış olan grup üyeleri, ‘aniden gelen ilham, fikir yoğunluğu’ anlamını taşıyan “Geistesblitz” adıyla ilk konserlerini 2017 yılında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirmiş ve aynı yıl 1. Eğirdir Oda Müziği Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülmüştü. Repertuvarlarında ağırlıklı olarak Viyana Okulu ve 19. Yüzyıl eserlerine yer veren Piyanolu Trio, çalışmalarını yurt dışında da devam ettirme amacında.