Dünya 02.03.2016 16:06

Endonezya'da deprem

Endonezya'da 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından bölgede tsunami alarmı verildi. YENİBİRLİK- Endonezya'nın güneybatısında 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. U.S. Geological Survey (Amerika Birleşik…
Endonezya'da deprem

Endonezya'da 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından bölgede tsunami alarmı verildi.

YENİBİRLİK- Endonezya'nın güneybatısında 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
U.S. Geological Survey (Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu) depremin Sumatra Adası'nın batı kıyısında, yerin 10 km altında gerçekleştirdiğini duyurdu. 

TSUNAMİ ALARMI VERİLDİ

Başkentten 808 km uzaklıkta meydana gelen depremin ardından bölgede tsunami alarmı verildi.
Yerel saatle 19:49'da meydana gelen depremin ardından verilen tsunami alarmının Avustralya'nın batı bölgelerini için de geçerli olduğu gelen bilgiler arasında. Gelen ilk bilgilerde depremin 8,2 büyüklüğünde olduğu belirtilmiş, bu bilgi 8,1 olarak değiştirilmişti. Yapılan son açıklamaya göre ise depremin büyüklüğü 7,9.

200 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Endonezya'nın Sumatra adasının batı kıyısında 26 Aralık 2004 tarihinde meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki deprem, Hint Okyanusu'na kıyısı olan birçok bölgeyi etkisi altına almış, yüksekliği 30 metreye kadar çıkan tsunamilere neden olmuştu. Bölgede 10'dan fazla ülkede 230 binden fazla kişi ölmüştü. Tarihte en fazla ölüme yol açan doğal afetlerden biri olan 2004 depreminde en fazla zararı Endonezya, Sri Lanka, Hindistan ve Tayland görmüştü.