Röportaj 23.05.2018 12:40 Güncelleme: 23.05.2018 12:55

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Güçlü Liste Ak Parti'nin İddialı Olduğunun Göstergesi

27. Dönem Milletvekili aday listelerine değinen Bakan Albayrak, "Bir kez daha ortaya çıktı ki Türkiye'nin ana partisi, amiral partisi AK Parti. Türk siyasetinin girdiği bu yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek parti oldu" diye konuştu
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Güçlü Liste Ak Parti'nin İddialı Olduğunun Göstergesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlandığını söyledi. Bakan Albayrak, İstanbul’da 1. bölge birinci sıradan aday gösterilmenin büyük bir vebal ve sorumluluk olduğunu ifade etti. AK Parti milletvekili aday listesinin güçlü olduğuna işaret eden Albayrak, seçimlerin ilk turda sonlanacağının altını çizdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Albayrak, açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak şunları söyledi:

“AK PARTİ 24 HAZİRAN İÇİN EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR”

“Bir kez daha ortaya çıktı ki Türkiye’nin ana partisi, amiral partisi AK Parti, Türk siyasetinin girdiği bu yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek parti oldu. ‘Parlamenter sistem bitiyor’, ‘Türkiye’de siyaset bitiyor’ sözlerinin tam tersine AK Parti güçlü bir başkan adayı yanında güçlü bir Meclis için de tarihi bir liste ortaya koydu. Parti’nin hem yürütme icraat hem de yasama olarak ne kadar etkin bir strateji güdeceğinin açık bir resmi. Listede Bakanlar Kurulu, Başbakan dahil herkes var. Bu şu demek: AK Parti 24 Haziran için en güçlü şekilde hazırlanıyor.”

“SEÇİMİ KAZANMAK ÖNCELİK”

“(Bakan olamayacağı iddiaları) Siz seçimi kazandınız da mı bakan oldunuz? Şöyle bir 24 Haziran’ı bir görelim de, 24 Haziran’ı bir AK Parti bir kazansın, Cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanlığını kazansın, o ondan sonraki iş. Yeni sistem artık biliyorsunuz, öyle 20 kişilik, 600 kişilik bir havuz değil, 81 milyon kişi var bakan olabilecek. Hatta yurt dışındaki vatandaşlarımız. Dolayısıyla bu çerçevede bakıldığında o sonraki bir iş. Yani paçaları sıvamaya başlıyor herkes, bir dakika durun bakalım, şu 24 Haziran’ı bir geçelim, şu başkanlığı bir kazanalım. Parti de bu başarıyı inşallah güzel bir şekilde icra etsin, ifa etsin, o zaman bakanlık sonraki iş. Bakanlık noktasında da kimin bakan olacağı, neyin ne şekilde olacağı yeni sistem çok büyük sürprizlere gebe yani öyle bakmak lazım diye düşünüyorum.”

“AK PARTİ’DE GÖREV TALEP EDİLMEZ”

“AK Parti’de görev talep edilmez. Benim gördüğüm resim, performans çok önemli arz ediyor bu seçime giderken. Benim için sürpriz olmadı, tam tersine güçlü bir liste bekliyordum ve güçlü bir liste buldum. AK Parti’de görev talep edilmez, AK Parti’de görev tebliğ edilir ve tebliğ edilen görev sonuna kadar en iyi ve en başarılı şekilde bırakana kadar bu mücadele ortaya konur.”

“GÜVEN, İSTİKRAR, YERLİ VE MİLLİLİK BELİRLEYECEK”

“Belirleyici unsur, Türkiye’de 16 yıldır olduğu gibi güven ve istikrar. Son yıllarda bunun yanına yerli ve milli duruş da eklendi. Yani Türkiye’nin son 3 yılda yaşadıkları travmatik tecrübeler, olağan tarihinde yaşamadığı bu tecrübeler yerli ve milli duruş söylemini de ortaya çıkardı. Milli kelimesinden alerjisi olan siyasi gruplar bile milli kelimesini kullanmaya başladılar. Niye? Modadan dolayı değil, hakikaten insanlarda bir bunun arkasında da bu var, bunun arkasında da bu var, hakikaten bu topraklardan mı bu insan veya değil.”

“126 KADIN ADAYIN, EN AZ 60’I 70’İ SEÇİLECEK YERLERDE”

“Kadın temsili açısından, 126 kadın adayın, en az 60’ı 70’i seçilecek yerlerde. En yakın muhalefet partisi işte CHP diyorlar, herhalde 20’yi bile bulmaz. Gençlere bakıyorsunuz, 25 yaş altı 57 aday var. Genel Başkanımız bu stratejik vizyonla ilklerin partisi olduğumuzu ortaya koydu.”

“BİRİNCİ BÖLGE BİRİNCİ SIRA BÜYÜK VEBAL VE SORUMLULUK”

“Böyle bir listede olmak bir şeref. İstanbul birinci bölge, birinci sıraya konulmak bizim için çok büyük vebal ve sorumluluk. Artık Allah mahcup etmesin demek lazım, yani bu yükün altından kalkmak lazım inşallah.”

“AK PARTİ EN GÜÇLÜ ŞEKLİYLE HEDEFLERİNE YÜRÜYOR”

“AK Parti’yi bilen herkes AK Parti’nin ne kadar cesaretli ve cesur bir parti olduğunu, her platformda ne kadar iddialı olduğunu bilir. AK Parti bulunduğu, girdiği her yarışta ve platformda en iddialı şekilde hazırlanır. Dolayısıyla milletvekili seçimlerinden emin olmamak değil, tam tersine milletvekilliği seçimlerine de en az başkanlık kadar güçlü girmek. Nasıl başkanlık noktasında Türkiye’de Cumhurbaşkanımız ne kadar iddialı ve güçlü bir adaysa, genel seçimler için de aday listeleri ne kadar güçlü bir parlamento hedeflendiğinin göstergesi.  AK Parti şüphesiz en güçlü şekliyle tıkır tıkır hedeflerine yürüyor. Çünkü millete karşı bir sorumluluk var, yani biz her alanda iddialı olmak zorundayız Türkiye’nin dönüşümü açısından, öyle okumak lazım.”

“ADAYLARI VAR, ADAYLARINI DESTEKLEMİYORLAR” 

“AK Parti gündemini rakibine göre değil, AK Parti gündemini kendi belirler, hedeflerini kendi koyar, bu hedefler ölçüsünde daha da başarılı olmak için mücadele verir. Muhalefetteki partilere bakıyorsak, muhalefette görünen bir tane parti var, o da zaten görüyorsunuz işte aday listelerinden sonra nasıl bir hikaye ortaya koyacak? Adayları var, adaylarını desteklemiyorlar, adayları partiden kopmuş falan. Allah selamet versin, Allah kolaylık versin, öyle bakmak lazım.”

“İSTANBUL’DA HER ZAMAN ÇITA VE HEDEF DAHA YUKARISI”

“İstanbul eşittir Türkiye olarak bakan bir partiyiz, çünkü bu hareketin doğuşu İstanbul’daki dönüşümle başladı. Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminden doğan ve çeyrek asır olacak artık, İstanbul’daki öncü ve vizyoner başarı hikayesiyle bu partiyi de taşıyıp bir noktaya getirdi. İstanbul, Türkiye’nin yüzde 20’si neredeyse, yüzde 16, 18, 20’ye yakın bir oy olarak da, nüfus olarak da, ekonomi olarak da, İstanbul’u göz ardı etmeniz mümkün değil. Tabii ki İstanbul’da her zaman çıta ve hedef daha yukarısı.”

 “ERKEN SEÇİM OLMAZ ARTIK”

“Yeni sistem, Türkiye’yi artık bir daha istikrarsızlaştıracak, erken seçim noktasında Türkiye’yi farklı maceralara sürükleyecek bir resmi içermez. Seçimler oldu, yasama, yürütme, bundan sonra seçim yok. Seçim varsa herkes birbirini feshediyor biliyorsunuz.”

“TAYYİP ERDOĞAN’I SEVİYORSA BİR SEÇMEN, AK PARTİ’Yİ DE SEVİYOR DEMEKTİR”

“Güçlü lider, güçlü Meclis. Yani Tayyip Erdoğan’ı seviyorsa bir seçmen, AK Parti’yi de seviyor demektir. AK Parti eşittir Recep Tayyip Erdoğan demektir. Birileri bunu farklı yorumlamaya çalışıyor. Teyzelere gidiyoruz, ‘hangi parti?’ diyoruz, ‘ampul, Tayyip Erdoğan’ın partisi’ diyor. Niye? AK Parti eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Birileri böyle kendine göre ucuz bir siyasi manevra düşünüyor. Tayyip Erdoğan tamam, AK Parti’yi ayıralım. Böyle bir şey yok.”

“SAKALIMIZI KESER KOLLARINI KAYBEDERLER”

“Türkiye ekonomisi çok sağlam ve güçlü temeller üzerine oturmuş durumda. Çok açık net bir operasyon söz konusu, herkes biliyor. Birileri kol kesme pahasına Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyor. Kapitalist sistemin dini yeşil yeşil bakar. Ben de diyorum ki 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar, ama o masada birilerinin kolu hep kalır acı acı kapitalist sistemde o kola bakarak geçmişi hatırlarlar.”

“MUHALEFETİN LİSTESİNİ DEĞERLENDİRMEK ZÜL”

“Açıkçası ben muhalefetin listesini değerlendirmenin AK Parti için zül olacağını düşünüyorum. Biz kendi istikametimize bakıyoruz, ama uzaktan bir vatandaş olarak baktığımda hakikaten içler acısı. Yani niye içler acısı? ‘6 ok’ diyorsunuz, ‘milliyetçilik, devletçilik, cumhuriyetçilik, halkçılık’ diyorsunuz, bu oklar nereye gitti? Ne yaptınız bu oklara? Nerede bu oklar? Devlet tehdit altında yoksunuz, millete darbe yapılıyor yoksunuz, cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar ortada yoksunuz, evlerde kumanda zaping yapıyorsunuz. Halk operasyonla karşı karşıya, bölünmeyle karşı karşıya siz bölücülerle hareket ediyorsunuz. Hakikaten muhalefetin yaşadığı bir travma var.”

“AK PARTİ AÇIK ARA ÖNDE GİDİYOR”

“Anketlerde, gerek cumhurbaşkanlığı seçimleri, gerek genel seçimler noktasında bakıldığında AK Parti açık ara önde gidiyor, AK Parti’nin adayı açık ara önde gidiyor. Ama bu anketlerin hiçbirisi AK Parti için belirleyici bir unsur değil.”

“HÂLÂ FETÖ’YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYENLER VAR”

“FETÖ’yle mücadelede, 40 yıllık bir yapıyı ‘1 senede, 1,5 senede bitirdik’ demeniz çok basit değil. Askeriyenin içerisinde, devlet kurumlarının içerisinde hâlâ operasyonlar devam ediyor. Muhalefetteki bazı kesimlerden duyuyoruz ki hâlâ FETÖ’yü terör örgütü olarak ağzına alma noktasında tereddüt geçiren, amalı, şunlu, bunlu kontrollü darbe üzerinde söylem geliştiren insanlar var. Halkımızın bunu da görmesi lazım.”

“DENİZ SONDAJI SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ”

“Doğu Akdeniz gemimiz hazır. İnşallah Doğu Akdeniz’de bu sene en az bir sığ, bir de derin sondajımızı yapacağız. Bu yaz inşallah bitmeden sığ ve deniz sondajı sürecini başlatacağız.”

“SON 1,5-2 YILDIR AK PARTİ İLE MHP ÇOK UYUMLU”

“Son 1,5-2 yıldır AK Parti ile MHP çok uyumlu. Genel çerçeve içerisinde çok koordineli bir şekilde hem sahada, hem parti yönetimleri arasında güzel bir birliktelik ve ilişki yürütüyor. Bu süreç son 1,5 yıldır gayet başarılı, samimi, açık bir şekilde nasıl yürüyorsa, inşallah bundan sonra da böyle yürüyecektir.”

“AK PARTİ’DE HERKES GÖNÜLLÜ TAAHHÜTNAME İMZALAR”

“AK Parti’de herkes gönüllü taahhütname imzalar. Cumhurbaşkanımızdan bir görev tevdi edilirse, bizim yetiştiğimiz gelenek lider ve parti geleneği orada olunur. Bize düşen, bu taahhüt noktasında gönülden imzalanan, kağıtta imzalanan, bunlar imzalandı, bunlar işin kolay tarafı, onlar şekil şartları, bir de manevi, ruh şartları vardır, bunlar çok basit konular şekil şartları.”

“MHP’NİN DE RESİMDE OLDUĞU BİR ÇERÇEVE BU SÜRECİ DAHA DA GÜÇLÜ KILACAKTIR”

“Eğer MHP yakınlaşması üzerinden ‘AK Parti’den Kürt seçmen ayrışıyor’ algısı varsa, 2017 16 Nisan referandumu bunun en güzel cevabıdır. 2017 16 Nisan referandumuna AK Parti yine MHP’yle birlikte ittifak halinde gitti ve gayet başarılı bir neticeyle Güneydoğu’da 2015 seçimlerinden çok daha yüksek bir oyla sağlam ve güçlü bir şekilde çıktı. Resme buradan bakıyorsak, bugün 16 Nisan’dan çok daha güçlü bir ilişkisi ve iletişimi var AK Parti’nin Kürt seçmenle. AK Parti’nin de MHP’yle bu iletişimi sürdürüyor olmasının devlet özelinde de Kürt seçmenle ilişkisinin pozitif yöne evrilmesine de katkısı bulunduğunu da Kürt seçmenin düşündüğü kanısındayım. Çünkü MHP’nin de resimde olduğu bir çerçeve bu süreci daha da güçlü kılacaktır, daha da olumlu kılacaktır, tüm paydaşları kucaklayacaktır.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN KILINA ZARAR GELİRSE OLAĞAN ŞÜPHELİ BUNLARDIR”

“Amerika’da ki bir internet sitesinde bir haber çıkmış. İsrail suikastçılar gönderecekmiş Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyecekmiş. Ben de diyorum ki valla bu haberler çıkıyorsa söyleyeceğim bir cümle var artık benim. Vatandaş bunu konuşuyor, insanımız şunu söylüyor: ‘Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse bundan sonra olağan şüpheli bunlardır.’ “

“İLK TURDA BİTER”

“Benim şahsi kanaatim seçim ikinci tura kalmaz, birinci turda Cumhurbaşkanımız seçilir. Beklentimiz de, temennimiz de bu çerçevede. Ola ki ikinci tura kaldı, -ki ben düşünmüyorum- ama, ikinci tura kalırsa bile, karşısında kim olursa olsun emin olun birinci turdakinden çok daha fazla bir oyla ikinci turda seçilir.”