Vakıf Katılım web
İstanbul 18.12.2019 12:32

ENGELLİ BİREYLERE DOĞA TURU!

Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli bireyleri Ağva'da düzenlediği bir öğle yemeğinde bir araya getirdi. Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan engelli bireyler güzel hava ve doğanın tadını çıkararak doyasıya eğlendi.
ENGELLİ BİREYLERE DOĞA TURU!

Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde eğitim alan engelli bireyler doğal güzellikleri ile bilinen Ağva’da düzenlenen öğle yemeğinde buluştu. Güzel havanın tadını çıkaran 30 öğrenci yemek sonrası dans edip doyasıya eğlendi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Beşiktaş Belediyesi Başkan Rıza Akpolat’ın koyduğu vizyon ile engelli bireyler için engelleri bir bir ortadan kaldırmaya devam ediyor. Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak için açıldığı günden bu yana çalışan koordinasyon merkezi haftanın 5 günü engelli bireylere pilates, resim, müzik, halk dansları gibi birçok alanda ders veriyor.  Merkez bu süreçte hem bireylerin sosyalleşmesine hem de aynı durumu yaşayan ailelerin kaynaşmasına katkı sağlıyor.

Etkinliğe katılan 30 yaşındaki Zelal İnal, Beşiktaş Belediyesine teşekkür ederek duygularını şu şekilde ifade etti. “Ortam arkadaşlarımla olmak çok güzel. İlk defa gelmeme rağmen çok beğendim. Bu etkinlikle herkesi görmüş oldum. Çok güzel bir duygu”

Zihinsel engelli Cengizhan Çınar ise, arkadaşlarını bir arada görmenin çok güzel olduğunu belirterek tuttuğu takımının Beşiktaş olduğunu söyledi.

Koordinasyon merkezinin çocuğunun sosyalleşmesi için önemli olduğunu belirten anne Fatoş Üstünel, “1 senedir buradayız. Oğlum liseyi bitirdikten sonra ne yapacağımıza karar veremedik. Böyle bir yerin olduğunu bilmiyorduk. Çok memnunum arkadaşlarımdan, okul arkadaşlarıyla birlikte olmaktan çok memnunum. Buraya gelince velilerde birbirlerinin dillerinden anlıyorlar. Çocuklarda birbirinden anlıyorlar. Faaliyeti çok beğendik. Çünkü bizim çocuklarımız en ufak şeylerden mutlu olan insanlar onlar mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Uzun süredir Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde öğretmenlik yaptığını söyleyen Sevgi Süslü,“ Çeşitli zamanlarda bu şekilde sosyalleşebilmeleri için etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz genelde sosyalleşmek için kurumumuza geliyorlar. Çok güzel oluyor böyle şeyler arada yapıyoruz” diye konuştu.