Güncel - Yaşam 19.02.2016 15:29

Erdoğan: 3 isim aktif

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki bombalı saldırıda 3 ismin aktif rol oynadığını belirterek, "Fail YPG ve PYD'dir" dedi. Saat 17.00'de Obama'yla görüşeceğini söyleyen Erdoğan, aydınları da çok sert ifadelerle eleştirdi. YENİBİRLİK…
Erdoğan: 3 isim aktif

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki bombalı saldırıda 3 ismin aktif rol oynadığını belirterek, "Fail YPG ve PYD'dir" dedi. Saat 17.00'de Obama'yla görüşeceğini söyleyen Erdoğan, aydınları da çok sert ifadelerle eleştirdi.

YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Halka sökülmeye başladı.İşin ilk etabında bir canlı bomba durumunda olan, bir kişi -ismini zikretmeme gerek yok- onun yardımcısı konumunda olan kişiler var. Failin Suriye'den getirilmesi ve geldikten sonra belli bir süre Diyarbakır, Ankara, İstanbul arasında bir mekik dokunması, ondan sonra olay mahallinin birlikte tasarlanması ve buna göre de işin planlanmış olması var. Şu anda gözaltına alınan 14'ten kişiden bu sayı birkaç daha artabilir ama asıl üzerinde şu anda incelemelerin yapıldığı bu 2 isim var ama bu 3'e dün itibariyle çıktı, malum. Belki 1-2 artış olabilir ama asıl bu işte aktif rol oynayanlar bunlar. Peki bu kişi kimdir, canlı bomba? Kesinlikle bir defa hiç tereddütümüz yok YPG. Her ne kadar üstlenmeseler de faili YPG ve PYD’dir."

BATI'YA ELEŞTİRİ

Batı ülkelerinin tutumunu da eleştiren Erdoğan şunları söyledi: "Batı'nın anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Çünkü birçok belgeleri, bilgileri biz kendilerine aktardığımız halde, örneğin bir PKK'yı Avrupa Birliği, Avrupa terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi, dikkat edin terör örgütlerinin adını vermemektedir. Sadece terör örgütü olarak geçiştirmektedir. Ben bu konuda yani bizim yanımızda olmaları, yaklaşım itibariyle güzel olabilir, hoş olabilir ama bu neticeye varacak bir şey değildir.

"PYD VE YPG'Yİ NİYE TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMİYORSUN?"

Bizim yanımızdasın da niçin PKK, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kalkıp terör örgütü olarak ilan edilirken PYD'yi, YPG'yi hala terör örgütü olarak niye ilan etmiyorsun? Kalk bunları da ilan et. Daha ne istiyorsun bizden, belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz. PKK’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun da YPG ve PYD’yi niye terör örgütü olarak ilan etmiyorsun."

AYDINLARA TEPKİ 

İmza kampanyası başlatan aydınlara da tepki gösteren Erdoğan, "Aydın müsveddesine karşı halkımın tavrının olması lazım. Siz benim yanımda olsanız ne yazar olmasanız ne yazar. Bu adamların hiçbirinin dikili bir ağacı yoktur" dedi.

'OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİM'

Saat 17.00'da ABD Başkanı Obama ile görüşeceğini belirten Erdoğan,  "Beni Kirby'e muhatap ederseniz o yanlış olur. Biraz sonra Sayın Obama ile bir görüşmem olacak, saat 5'te. O görüşmede tabii bunları değerlendireceğiz. Şu anda sözcünün bu açıklamalarının herhangi bir getirisi götürüsü yoktur" dedi.

"ŞU ANDA BUNLAR SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan , partilerin teröre karşı ortak bildirisine HDP'nin imza atmamasıyla ilgili soruya ise,  "Parlamentoda 4 parti var. 3 parti ülkemizdeki bu hainlere karşı ve son Ankara olayındaki bu ihanete karşı birliktelik sağlıyor ve hepsi bir dayanışma içerisinde bir bildiri yayınlıyor ve altına imzayı koyuyorlar. Ama terör örgütünün parlamentodaki temsilcisi konumunda olan siyasi parti buna imzakoymuyor. İşte bu bir ispattır. Bu aynı zamanda bunların suçüstü yakalanmalarıdır. Şu anda bunlar suçüstü yakalanmıştır" şeklinde cevap verdi.

"TRİBÜNDEN İZLEMEYECEĞİZ"

YPG'nin obüslerle vurulmasıyla ilgili de konuşan, "Suriye'de sınırda koridor oluşturma gayretinin içindeler, biz koridor oluşturmayacağız. Biz sınırlarımızda gayri meşru bir oluşumun tribünden izleyen olmayacağız" diye konuştu.