Güncel - Yaşam 18.03.2016 11:31

Erdoğan: Hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz…
Erdoğan: Hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor" dedi.

YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi binasının arkasında PKK'nın çadır kurmasına izin verilmesiyle ilgili, "Belçika orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı sebebiyle 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "İstanbul'u biz feda edebilir miydik, İstanbul'u verebilir miydik. Onun için de geçilmez denilen yer Çanakkale'ydi. Geçemediler Çanakkale'yi. İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor" dedi. Erdoğan, "Allah'ın izniyle ülke ve millet olarak yeni bir destan yazmamıza kimse engel olamaz. Yeter ki millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü şekilde muhafaza edebilelim" diye konuştu.

"Yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı

 "İşte son örneğini geçtiğimiz Pazar günü Ankara'da, Kızılay meydanında yapılan bombalı saldırıyla yaşadık. Masum insanlarımızın arasına giren bir bombalı araç, 35 vatandaşımızın hayatına mal oldu, çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet verdi. Terör örgütlerinin maşa olarak kullandıkları, rahmetli Cengiz Aytmatov'dan ilham alarak 'Mankurt' olarak nitelendirdiğim bu aşağılık varlıkların hainlikleri karşısında öfkeye kapılmamak mümkün değil."

"Biz millet olarak karşımıza mertçe çıkan kim olursa olsun, ne kadar güçlü olursa olsun, yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız. Ama terör denen ve karşımıza en alçak, en sinsi, en ahlaksız, en insanlık dışı yöntemlerle çıkan musibet işimizi gerçekten zorlaştırıyor."

"Bunlar teröre teslim oldular"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  AB Konseyi binasının arkasında PKK'nın çadır kurmasına izin verilmesiyle ilgili,  "Belçika orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" dedi.

 "Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz"

Erdoğan, "Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen, Avrupa  ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır" diye konuştu.