Güncel - Yaşam 18.02.2016 08:14

Erdoğan: Meşru müdafaa hakkımızı kullanmaktan çekinmeyiz

Erdoğan, Ankara'daki saldırının ardından yaptığı açıklamada "Türkiye'nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir" dedi. YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da…
Erdoğan: Meşru müdafaa hakkımızı kullanmaktan çekinmeyiz

Erdoğan, Ankara'daki saldırının ardından yaptığı açıklamada "Türkiye'nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir" dedi.

YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da askeri servis konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen saldırıya "Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saat 18.31'de, İnönü Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelini taşıyan servis araçlarına yönelik olduğu anlaşılan bombalı bir saldırının meydana geldiğini belirtti.
Saldırıda hayatını kaybeden TSK personeli ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen Erdoğan, saldırıda yaralanan TSK personeline ve vatandaşlara da acil şifalar temennisinde bulundu.
Türkiye'nin terörle mücadelede verdiği kayıplara yenilerinin eklenmesinin, milletin yüreğini yaraladığını ve sabırları zorladığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi, her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir.

Türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir. Her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır.

MÜCADELE AZMİMİZİ BİLİYOR

Toprağın eğer uğrunda ölen varsa vatan olduğu inancı, 79 milyon vatandaşın kalbine, sarsılmaz bir inanç olarak adeta kazınmıştır. Terörle mücadele konusunda uzun ve acı tecrübelerle dolu bir geçmişi bulunan Türkiye, Allah'ın izniyle, bu saldırıların da üstesinden gelecektir. Gerek son saldırıda, gerekse daha önceki saldırılar ve çatışmalarda verdiğimiz kayıplar içimizi yaksa da mücadele azmimizi biliyor, bizi daha fazla gayret göstermeye yöneltiyor."