Kültür Sanat 28.09.2018 22:39

Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nin Yarışma Jüri Üyeleri Belli Oldu

16 – 24 Kasım 2018 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı,Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, "Kısa Film Yapım Destek" yarışmasına ödüllü yönetmen Derviş Zaim jüri başkanlığı yaparken, "Sinema Kültürüne Katkı Yarışması" nın jüri başkanlığını ise Eskişehir Uluslararası Film Festivali Onursal Başkanı ve Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Yücel üstlenecek.
Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nin Yarışma Jüri Üyeleri Belli Oldu

Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası tek uzun metraj film festivali olan Eskişehir Uluslararası Film Festivali, bu yıl "Kısa Film Yapım Destek” ve “Sinema Kültürüne Katkı Yarışması” ile 20. yılını taçlandırmaya hazırlanırken, yarışmaların jürisinde yer alacak isimler de belli oldu.

Türkiye’de sinema-televizyon eğitimi almakta olan lisans öğrencilerinin, yapım aşamasında olan kısa filmlerine maddi destek sağlayacak olan “Kısa Film Yapım Desteği” yarışması jürisine “Tabutta Rövaşata”, “Filler ve Çimen”, “Rüya” gibi filmlerin ödüllü yönetmeni Derviş Zaim başkanlık ederken, jüride Eskişehir Uluslararası Film Festivali Onursal Başkanı ve Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Gülseren Yücel ile yapımcıve yönetmen Serpil Altın da yer alıyor.

Sinema kültürünün gelişmesine, sinemanın düşünsel boyutunun zenginleşmesine katkıda bulunmayı hedefleyen “Sinema Kültürüne Katkı” yarışmasının seçici kurulu ise Eskişehir Uluslararası Film Festivali Onursal Başkanı ve Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyes Prof. Dr. Gülseren Yücel başkanlığında,Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Nezih Orhon,Psikesinema ve Psikeart Dergisi Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Mehmet Emin Önder, Yönetmen Yüksel Aksu ile Sinema Eleştirmeni ve Yazarı Banu Bozdemir’den oluşuyor.

15 Ekim 2018 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği her iki yarışmanın sonuçları ise 16 Kasım 2018 tarihinde düzenlenecek 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali açılış töreninde duyurulacak ve ödüller sahiplerine verilecek. “Kısa Film Yapım Desteği”ne başvuru yapacak projeler arasından seçilecek üç projenin her birine 3.000’er TL, En İyi Sinema kitabına 5.000 TL, En İyi Sinema makalesine ise 3.000 TL ödül verilecek.

Festival, yeni filmleri ve yönetmenleri keşfetmek, sinemaseverleri filmlerin yaratıcıları ile buluşturmak, sinema üzerine düşündürmek ve tartıştırmanın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerine ve genç sinemacılara da ulaşmayı hedefliyor.